View Single Post
Vechi 01.03.2011, 13:44:24
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Ca părinte duhovnicesc, am îndatorirea și responsabilitatea să-i povățuiesc pe fiii mei. Te povățuiesc deci ca de aici încolo să încetezi a-ți mai vopsi buzele, unghiile și fața și să rămâi cum te-a zidit Dumnezeu. Nu-ți dori să devii mai presus de Dumnezeu; fiindcă, atunci când te vopsești cu culori roșii, Îl hulești pe Dumnezeu. E ca și cum ai spune: "Dumnezeu n-a știut sau n-a putut să mă facă cu buze sau unghii roșii; și ceea ce n-a putut să facă Dumnezeu, o voi face eu, ca să par mai frumoasă să mă admire și prețuiască bărbații și femeile fără minte și să-mi spună că sunt <<femeie fermecătoare>>, modernă, nu înapoiată". Însă în felul acesta îl întristezi pe Dumnezeu și pe mine, părintele tău duhovnicesc, și pe toți oamenii cuminți și cu frică de Dumnezeu, și-l bucuri pe diavol și pe oamenii neînțelepți, bărbați și femei.

"Ne vorbește Părintele Filothei Zervakos", Ed. Cartea Ortodoxa-Egumenita, 2007, cap. "Îmbrăcăminte"

Astfel, cred ca exista un raspuns si pentru alte nelamuriri.

PS: multumesc calator prin ploaie pentru urare si iti doresc acelasi lucru.