Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Eu nu sunt deloc convins ca vorbitul in limbi ar veni de la Duhul Sfant, ci, eventual, de la alt duh, nu fiindca Duhul Sfant nu ar putea sa se manifeste astfel. Ca a putut, stim sigur din Biblie si, daca a putut atunci, poate si acum.
|
Aceasta este si parerea mea: daca oamenii au putut vorbi in limbi de la Duhul Sfant acum 2000 de ani, inseamna ca si astazi este posibil aceasta.
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Ce ma face sa fiu sceptic este comportarea celor care clameaza ca au asemenea experiente mistice DUPA aceea. Cand vezi ca viata unui om s-a prefacut cu totul si omul acela a devenit asemenea lui Cristos, atunci il crezi si cand spune ca a avut darul vorbitului in limbi. Cand, insa, il vezi ca minte ca si pana atunci, ca traieste in curvie ca si pana atunci, ca este dedicat in a musca din aproapele lui ca si pana atunci, nu il crezi. Eu nu cred ca Duhul Sfant vine si adie numai asupra muschilor scheletici, generand scalambaieli duminica, si nu vine si adie si asupra sufletului, generand vibratii care il transforma pe om si in celelalte zile.
|
Daca cineva pretinde ca are parte de lucrarea Duhului Sfant dar in viata lui nu se schimba, pretentia lui este neintemeiata.
Aceasta este si doctrina penticostala.
Nu putem cere insa tuturor sa se ridice la nivelul unui Francisc de Assisi. Persoane de un asemenea calibru se ridica rar printre noi.
Dar daca omul este un curvar, un prefacut, unul care nu-si iubeste semenii, pentru mine este sub semnul intrebarii crestinismul lui necum darurile Duhului.
Aceasta este insa adevarat nu numai in cazul darului vorbiri in limbi ci si cazul darului...preotiei, de exemplu.
Eu nu pot crede ca cineva a primit de la Dumnezeu chemarea si darul preotiei dar „ minte, traieste in curvie, este dedicat in a musca din aproapele lui...”.
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Și atunci întreb: să fie o simplă întâmplare faptul că micile colectivități de catolici care au copiat modelul de scălâmbăială de la penticostali, zicând că sunt "atinși", prezintă, invariabil, o devoțiune specială față de "aparițiile" mariane de la Medjugorje ?
|
Nu stiu prea mult despre Medjugorje dar stiu ca „micile colectivitati de catolici” carismatici sunt destul de mari. Probabil ca din 10 catolici unul e carismatic. Si mai cred ca 150.000.000 de catolici sunt in stare sa-si creeze propriile modalitati de inchinare, nu au nevoie sa-i copieze pe penticostali.