View Single Post
Vechi 01.03.2011, 23:49:17
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carmen FUNIERU Vezi mesajul
Dacă avortezi copilul i-ai omorât trupul și ai luat șansa mântuirii sufletului său. El pierde fericirea veșnică.
Mai bine naște copilul, botează-l și apoi omoară-l! Ar fi un rău infinit mai mic decât avortul.
Legea romana,din ce stiu,conform ultimelor modificari,nu incrimineza avortul nici daca se trece de a 14 saptamina de sarcina.Problema,analizata din punct de vedere teologic,comporta o alta discutie.Insa daca copilul se naste si apoi,cu intentie,este ucis de catre mama,se numeste crima si mergi direct la puscarie iar dpdv crestin mergi in Iad.Insa pana la judecata Celui de Sus ai tot timpul sa meditezi intre cei 4 pereti ai celulei la ce ai facut.Din punct de vedere teologic este un pacat,din ce stiu,in ambele situatii.Sa nu credeam ca inlocuirea unui pacat cu un pacat ,,mai mic"(desi nu imi pot da seama cum uciderea cu intentie poate fi ceva mai mic doar sub pretextul ,,macar l-am botezat dar acum il omor>ti-se face pielea gaina)are un efect mai putin culpabil in fata Celui de Sus.

Ca si cum criminalul,intr-un acces de generozitate,iti spune:,,Hai ma,ca ma intati te botez si apoi te curat,ca doar crestin sunt si vreau sa te mantuiesti".Credeti ca Cel de Sus tine cont de asta,cand este vorba de un suflet fara aparare?Va spun sincer ca am inceput sa ma ingrozesc de-a binelea de ce apare in ultimul timp pe acest forum.Sau nu inteleg eu,imi asum asta.Imi cer scuze daca este asa.Precizez ca am vorbit in calitate de tata.

Last edited by Scotsman; 02.03.2011 at 00:00:40.
Reply With Quote