Subiect: Casnicie curata
View Single Post
Vechi 03.07.2007, 21:53:44
Maria_Sofia Maria_Sofia is offline
Member

Data înregistrării: 15.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de erzbet
"Eu cred ca cea mai buna cale e sa fie infranare totala, adica nici sarut pana la nunta. Pr. Arsenie Papacioc spunea ca "mai lunga e calea pana la sarut decat pana la pacatul mare". Adica sa fie o luare de mana, un pupic pe obraz, o atingere pe frunte sau pe par, adica pot fi niste gesturi de tandrete, dar atat"
eu cred ca va-ti indepartat mult de ideea de pacat,iar incercand cu atata inversunare sa gasiti pacat in tot si sa gasiti in tot o latura murdara pierdeti esenta crestinismului.Este desigur f romantica absineta pana la casatorie si noaptea nuntii,puritatea aceea fascinanta care tine nu numai de trup cat si de suflet,dar sa fim seriosi femeile nu se mai marita la 17 ani,nuntile sunt o bataie de cap si isi pierd esenta,noaptea nuntii inseamna defapt dimineata nuntii cand esti prea preocupata sa dregi bataturile facute de pantofi incat sa te mai gandesti la altceva.Lumea a fost supusa(mai ales la noi)unui proces de devalorizare,care nu consta defapt in emanciparea femei dpdv sexual,ci in incultura,ignoranta,nesimtirea si prostia care macina societatea.Asa ca decat sa ne gandim cum sa ne abtinem de la sarturi,dragoste,idei,ganduri,sex mai bine ne-am gandi mai mult cum sa ne purtam mai frumos cu ceilalti,cum sa fim mai toleranti,mai intelegatori si sa nu mai judecam oamenii dupa viata lor sexuala ci in functie de justa lor valoare.

In plus dpdv medical:un sarut este benefic atat pt psihic cat si pt danura:productia de saliva curata resturile de mancare din gura,reduce producerea de acizi,ce provoaca aparitia tartrului si preintimpina aparitia aftelor.Sigur conteaza si cu cine te saruti.Ca sarutul poate duce la mai mult ....asta e o alta poveste care e caracterizata de mai multe beneficii anatomice,iar asta nu inseamna nici desacralizarea si devalorizarea fiintei umane,mai ales ca ma refeream la cazurile de relatii f serioase in care nu cred ca absinenta are vreun rost!!

Reply With Quote