Citat:
În prealabil postat de Fani71
Dar tu crezi ca este crestina si sfanta atitudinea ta pe forum, pana la urma?
Cu mana pe inima, vrei sa intrii in postul mare in starea asta, Zaharia?
Tot timpul ne iei in raspar, ne insulti, ne ameninti..
Ti-am mai apus ca personal nu ma mai supar, pentru ca iti cunosc stilul si banuiesc ca o faci cu cele mai bune intentii, dar ma mir de tine.
Sa dea Dumnezeu sa nu fiu incercata in acest fel. Personal, daca vrei sa stii, mi-am spus intotdeauna ca mi-as risca viata pentru o sarcina pe care medicii ar condamna-o. Si nu as avorta in nici un caz un copil handicapat. Dar daca ar fi extrauterina sau copil anencefalic, sau un caz din asta pe care tu il numesti extrem, cred ca m-as gandi si ca sunt si mama si sotie inainte sa hotarasc sa sar cu capul inainte si sa astept o minune.
Dumnezeu ma incearca altfel pe mine, nu ai tu cum sa stii.
Si inca odata, daca nu a fost clar:
- pentru cazurile obisnuite, din subiectul topiculul, de copii (declarati) handicapati, eu sunt impotriva avortului. Cred ca trebuie facut orice pentru a respecta acea viata nevinovata si a ne ocupa de ea dupa nastere.
- admir femeile care hotarasc in ciuda sfaturilor medicilor sa tina o sarcina care eventual le costa viata (a lor si a copilului). Da, ele pot fi numite martire.
Insa ce spun eu este ca in asemenea cazuri limita, nu trebuie spus ca asta este norma pentru orice femeie. Sfatul cu paruntele duhovnic, rugaciunea, situatia personala a acelei femei duc la hotararea buna pentru cazul ei special - in asemenea situatii limita.
Nu ai tu dreptul de pe piedestalul tau de barbat necasatorit sa condamni o femeie zicand ca ia o hotarare pentru ca 'buricului ei sa ii fie cald': poate se gandeste si la ceilalti copii si la sot cand ia o astfel de hotarare?
Tu condamnai pe acest forum si o femeie care se ferea de o sarcina care ar fi putut-o costa viata, si avea deja cativa copii.
Sa nu judecam, ca sa nu fim judecati.
Vezi mai intai parul din ochiul tau..
Asta nu face parte tot din credinta ortodoxa?
|
In principiu avem cam aceiasi parere cu sfintele canoane si in felul acesta nu stiu de ce am mai vorbi in contradictoriu , doar asa de amorul artei , cautind cite o nopua poticneala in lucruri care sunt clare !
Dar am sa fac mai fac unele precizari :
1. eu aici nu vorbesc despre sfintenia mea sau a voastra care oricum nu exista dimpreunelea . Sfintenia , ca si cuviosia sau macar smerenia sunt lucruri grele, f. rare, si in marea lor esenta sunt daruri dumnezeiesti . Eu aici vorbesc despre corectitudinea in respectarea poruncilor , recomandarilor si povetelor hristice alaturi de cele ale sfintelor canoane . Deci atentie la nuante ca sa nu ne enervam reciproc fara rost .
2.faptul ca va iau in raspar ar putea fi adevarat dar cu conditia de a i se spune corect atitudini mele si nu ca este in raspar . Dar de dragul tau admit in cele din urma chiar si insinuarea ca va iau in raspar . Dar de amenintat nu va amenint , va informez. Facind o paralela intimplatoare, sfintul Ioan botezatorul sau sfintii nebuni pt. Hristos au amenintat vreodata pe necredinciosi ? Nu, numai le-a spus adevarul . Eu insa il presupun doar ! . Insa faptul ca va vedeti amenintate tradeaza propria vostra susceptibilitate si temere ca voi insisiva sa fiti in greseala . Atunci , asta este numai treba voastra , eu pt. ce sa fiu sanctionat ?
3. Este de prisos sa mai spuns ca intentiile mele sunt de bine , de a marturisi drept ortodoxia si de a apara invatatura si marturisirea ortodoxa , vesnic in competitie cu cei care sunt paraleli, tangenti sau culmea, secanti la Hristos. Nu am nici un alt interes ; nici nu as putea urmari altceva aici intr-un spatiu virtual si cu fete nestiute si necunoscute ! Stiu insa clar cuvintele Mintuitorului care ma intareste : ,,... daca m-au urit pe mine , si pe voi va vor uri iar daca m-au prigonit pe mine , si pe voi va vor prigoni " Asa ca maniere de acest gen ca si altele asemanatoare nu ma coplesesc ! Acum , m-am marturisirt voua tuturor deschis, la vedere , fata catre fata fara a va ascunde nimic !
4. desi vorbesti multe in contra , daca cu adevarat aceasta este gindirea , sufletul si vointa ta despre avort , si cele adaugate, pot intelege ca totusi inca mai iubesti ortodoxia in forma ei neemancipata .Pt asta ar trebui sa te apreciez , lucru pe care il si fac acum !
5. nu uita ca sfintele canoane nu obliga , ca si Hristos de altfel, pe nici o mama sa se mintuiasca . Fiecare face ce voieste , dar sa nu uiti nici o data ca unele mame isi pregatesc si isi lucreaza mintuirea viitoare inca din viata de acum , si astfel exista povestile cu mamele sfinte inca de aici de pe pamint , iar altele , asa cum insasi Mintuitorul spune ,,isi iau plata lor inca din lumea aceasta " , pe lumea cealalta cred ca li se va spune : ,,...plecati de la mine blestematilor ca nu va cunosc pe voi, voi v-ati luat plata vostra". Nici o femeie si nici un barbat nu este obligat sa faca ceva anume doar ca unii voiesc sa faca poruncile in mod clar, neclintit iar altii tin mai mult la buricul lor, sa le fie moale , caci jerfa si chinul si durerea lumii acesteia este pt. cei saraci cu duhul si nu pt ei . Si astfel se binecuvinteaza singuri cu fel si fel de motivatii si de cuvinte (luati seama la cei chemati la masa stapinului dar care au refuzat chemarea deoarece unul si-a luat boi , altul nevasta si vrea sa dea de gustul fericirii cu ea si nu sa pateasca cumva ceva , s.a.m.d.) cerzind ca il pot prosti pe Hristos . Treaba lor! Daca asa cred si au curaj atunci sa probeze !
6.Mai spui 2 lucruri absolut nefondate si chiar mai garve decit atit :
- mai intii inteleg ca barbatii necasatoriti , ca si cei casatoriti si divortati, ca si ceii care traiesc in concubinaj , ca si cei care sunt in adulter nu au dreptul sa spuna nimic despre subiect, ca asa voiti voi femeile . Dar chiar daca spui aceasta trebuie sa sti ca ei raspund mai intii iaintea lui D.zeu , ca si cap al familiei de avorturile femeii lor. Iar sfintii parinti de la toate sfintele sinoade , locale si ecumenice, precum si sfintii care au facut canoane , deci toti facatorii de sfinte canoane (cele pe care eu astazi le invoc si le aduc in discutie) dupa inalta ta judecata si bine cumpanita nu ar avea voie sa scoata un cuvint in asemeneqa situatii ? Ba eu cred ca vor fi de fata la judecata noastra si vor avea un cuvint greu de spus !Tu ce zici de aceasta gindire a ta ? Nu te miri ce implicatii pot avea cuvintele tale ?
- al doilea lucru, si mai grav decit primul, tradeaza deschis superficialitatea (si a sustinatoarelor) credintei tale , neincrederea in existenta si ajutorul divin ca si punerea la indoiala a nemasuratei dragoste divine atunci cind omul curat sufleteste o invoca . A spune ca o mama chipurile isi face mii de ginduri in legatura ce face cu copii de acasa in cazul in care v-a muri nu arata decit ceea ce am spus mai sus . Gheronul Cleopa invata , si nu numai el ci toti parintii numiti cu adevarat ortodocsi, ca fiecare copil vine in lume cu bucata sa de pine de la Dumnezeu subrat iar cind parintii ii mor el nu este niciodata singur in lume ci ramine in grija Maicii Tuturor, in Grija Maicii Domnului . A-ti pune intrebarea , ,,cu cine ramin copii mei" te tradeaza ca necredincios adevarat si te osindeste dupa cuvintul Domnului care zice ,,...vai de cei ce se incred in oameni" . Cu adevarat , vai de cei ce se incerd in oameni si iubesc pe D.zeu doar din buze !