Citat:
În prealabil postat de coralina
Tinand cont de cele postate de tine pana acum, Zaharia, eu sunt de parere ca ti-ai ales cea mai necrestineasca meserie posibila, cea de medic. De ce prescrii tu medicatii celor in suferinta cand Dumnezeu ii vrea bolnavi? De ce sunt salvati in extremis pe masa de operatie unii bolnavi cand Dumnezeu ii vrea morti (cu trupul)? ASTA si nimic altceva (oricat vei intoarce tu cuvintele in postarea care va urma) se intelege din tot ce ai postat la acest topic si nu numai.
La o adica de ce sa ne ferim de ploaie (folosind umbrela / pelerina) cand Dumnezeu ne vrea uzi? De ce sa facem focul in soba la -20 de grade cand Dumnezeu ne vrea inghetati?
UNDE este limita dintre a face voia lui Dumnezeu si respectiv a te opune voii Sale?
Nu inteleg de ce mai blamam adventistii (sper sa nu fac o confuzie) pentru ca refuza transfuziile de sange pentru salvarea propriei vieti. In comunitatile Amish se moare pe capete de boli "banale" pentru ca ei nu vor sa faca nici un fel de tratament, invocand voia divina. Din cele citite pe topicul asta, imi dau seama ca ei sunt de fapt ortodocsi traitori din acest punct de vedere.
Am asistat nu demult la o predica in care credinciosilor li se reprosa ca nu aduc la ortodoxie alte neamuri, ca suntem pasivi si tinem capul plecat in mod nejustificat, pentru ca NOI suntem in posesia Adevarului. Eu vin si va intreb: cum sa ii explic eu unui reformat (de exemplu) ca ortodoxia e calea cea buna si ca, aderand la ea, trebuie sa-si lase sotia sa moara in durerile facerii, fara a interveni in nici un fel, pentru ca aceasta si nu alta este voia Domnului? Credeti ca va mai vrea sa auda in veci de aceasta credinta?
Va explicati acum de ce copiii de scoala generala care fusesera informati la ora de religie ca vor pieri in flacarile iadului pentru nu stiu ce prostioara facuta, au avut nevoie de consiliere psihologica, fiind speriati pana un adancul sufletului?
|
Va cunosc parerile , va cunosc nivelul credintei din propriile marturisiri, va cunosc modul de judecata , va cunosc marturisirea ortodoxa si va cunosc modul in care atacati si in care va dati atinsa pe timpul unui dialog .
Pt. toate aceste considerente nu doresc sa port discutii cu dumneavoastra si ma retrag din postura de eventual coreligionar.