View Single Post
Vechi 02.03.2011, 21:42:29
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
.. mi se pare atat de aberanta partea aceea cu "copiii speriati de flacarile iadului"! Nu puteau acei parinti sa ia copilul, sa-l duca la duhovnic (daca e marisor), apoi la impartasit si asa ii arata calea sa se apropie de Dumnezeu si sa se indeparteze de iad. Dar iata ca mass media trebuie sa dea cu pietre in educatia religioasa.
Cu ce anuleaza imaginea terifianta a "flacarilor iadului" faptul ca acel copil e dus la duhovnic? Ce e aberant in experienta traumatizanta prin care trece un copil caruia i se povesteste detaliat ce va pati atunci cand va gresi?
Mi se pare firesc ca un copil sa inteleaga ca viata nu e numai lapte si miere; salut ideea ta de-a le arata copiilor tai ce inseamna sa nu ai ce manca (ciudat, Zaharia tocmai mentionase ca fiecare dintre noi se naste cu o paine subrat...), sa nu ai o familie (in cazul orfanilor) si sa trebuiasca sa te zbati pentru a supravietui.

Citat:
Raspunsul este: 1. trebuie sa cunosti macar poruncile lui Dumnezeu.. 2. daca vrei sa fii desavarsit, raspunsuri detaliate gasesti in scrierile Sf. Nicodim Aghioritul..
Poruncile lui Dumnezeu sunt cunoscute (http://www.crestinortodox.ro/rugaciu...sti-72538.html), ce aplicabilitate au ele in situatiile descrise de intrebarile mele?

Citat:
Cat despre copiii aceia.. de consiliere psihica au nevoie si parintii lor!! Ca nu traiesti ca sa te simti bine, ci sa te mantuiesti.
Daca ne apucam sa scoatem "simtitul bine" din viata noastra, alunecam pe o panta extrem de periculoasa. Imagineaza-ti ca fiecare dintre noi vine pe lume printr-un act de "simtit bine" lasat de Dumnezeu. Nu crezi ca ai nega insasi macheta creatiei daca etichetezi placerea (inerenta uneori) ca fiind rea? Dumnezeu a spus "Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-l supuneți"; nu a mentionat "cresteti si va inmultiti fara placere".
Bebelusii simt placere atunci cand sunt alaptati. Ar trebui sa incetam aceasta practica pentru a nu le periclita mantuirea?