View Single Post
Vechi 02.03.2011, 21:58:05
Scotsman
Guest

Implicit Pentru Dl.Mihnea Dragomir

Sunt perfect de acord cu metoda raspindirii Credintei.Sa o faca fiecare cum crede de cuvinta,nu pot sa spun eu cum este mai bine.Pot spune cum se intimpla la cei din confesiunea mea dar nu este relevant pentru ca cei de aici au nevoie de o raspindire in felul dansilor.Oricum,un amic imi spunea recent: ,,Iti dai seama daca ar veni acum Mantuitorul in ce hal ar gasi lumea asta?".

Nici in Marea Britanie situatia nu sta mai bine,ci chiar mai rau.La fel si in Rusia,am precizat asta.Iar daca vorbim la nivel global atunci o sa am o lunga lista.Problema nu este cum este la altii ci ce poti face tu la tine in ograda.Faptul ca va crapa si capra vecinului in spume de bucurie nu te/ne va ajuta cu nimic.Este loc sa crape toata lumea daca chiar se insista cu asezatul la coada in mod voluntar.Cu atat mai mult,intrucat este o tendinta la nivel global se poate presupune,la modul decent,ca a auzit toata lumea de ea si toti incearca sa faca ceva.Marile sperante,situatia este pe topogan.Nu este vorba de tu catolic/ortodox si eu protestant ci de noi fata in fata cu aceleasi probleme.Poate nu se va gasi o solutie comuna dar m-as multumi si cu demersuri individuale.

In general nu imi fac iluzii,probabil din cauza excesului profesional de a lucra cu cifre in fiecare zi.Am observat atent situatia de aici,la ortodocsi,atat in mediul urban cat si rural.Am vrut sa imi fac o parere proprie,independent de ce auzisem anterior sau din terte surse.Am comparat cu situatia de la noi si am cautat cauze pentru aspectele mai putin bune si invataminte pentru cele bune.Pot spune ca mi-am facut o imagine decenta dpdv al corectitudinii intelegerii.Concluziile le pastrez pentru mine intrucat sa gresesti este omenesc iar eu nu sunt un etalon nici al impartialitatii si nici al competentei in materie.Pot spune ca am observat plusuri si minusuri dar asa este peste tot.Reactia umana este diferita,problemele cu care se confrunta sunt destul de asemanatoare.

Acest gen de probleme,dramatice,cu consecinte extrem de grave,pot fi letale daca,la momentul cand navalesc in curtea ta,tu nu ai pregatit decat un plan defensiv.Metoda ,,sa aparam"este corecta cat timp exista si solutia ,,acum mai trebuie sa si atacam direct problemele".Altfel,o atitudine pasiva,defensiva si izolationista te condamna la o decimare lenta.Ca dovada ca aceste probleme s-au accentuat,ofensiva contra lor nu exista iar defensiva da semne ca a obosit.Si mai tragic este cand se aplica metoda ,,strutului cu capul in nisip".

Ca sa fiu scurt,probabil am plictisit,as usual,suficient:daca tot s-a invocat des necesitatea faptelor,acum este momentul.Mai tarziu s-ar putea sa fie prea tarziu.Orice s-a facut pana acum se pare ca nu este suficient pt ca problemele s-au imultit si s-au accentuat.
Reply With Quote