Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
Nedumerirea mea este legată de pomenirea morților.Nu știu dacă este strict legată de conținutul acestui topic dar nu am vrut să deschid unul separat pentru această întrebare.
Așadar - pomenirea morților(în biserică) se poate face într-o zi de marți(post fiind) fără Sfânta Liturghie?
|
Stiu ca mesajul este vechi, dar poate foloseste cuiva: peste tot pe unde am citit eu scrie foarte clar ca parastasul si milosteniile insotesc Sfanta Liturghie.
Va duceti la o manastire sau catedrala, unde se slujeste Sfanta Liturghie in orice zi si pomeniti acolo. Adica, asa se cuvine, ca parastasul sa fie in continuarea Sfintei Liturghii, ca banuiesc ca nu o sa refuze nici un preot sa slujeasca masa. Daca nu, puteti muta data parastasului in sambata de dinaintea zilei in care doreati sa il fixati. Am mai citit ca e mai bine daca se face o slujba colectiva (un parastas in care sunt pomeniti mai multi morti) decat una in care sa fie pomenita o singura persoana - rugaciunile sunt mai puternice, caci se roaga mai multi vii pentru mai multi morti.