Aceasta de mai sus a fost o relatare din viata mea ,si intr-adevar si eu consider Sf Maslu o slujba extraordinar de importanta in viata crestinului si un adevarat ajutor in vindecarea si intrarirea aceastuia.
Raspunsurile voastre mi s-au parut bine documentate ,si adevarate !
Acum ca sa facem un scurt rezumat ,putem spune ca Sf Maslu(termenul ar proveni din limbi slave si ar insemna ulei) este una dintre cele 7 Taine este pentru insanatosirea trupului ca urmare a vindecarii sufletesti,are componente de exorcism (DESI NU ESTE SLUJBA DE EXORCIZARE ) propriu-zisa asa cum mentioneaza si volga ,ajuta la iertarea pacatelor ce nu au fost spuse la Marturisire (ce au scapat nespuse fara voie,sau uitate !!!) ....etc asa cum a fost descrisa mai sus .Am putea spune ca este o slujba de continuarea a lucrarii lui Hristos prin intermediul Bisericii lasate noua oamenilor (bineinteles alaturi si Sf Liturghie si toate celelalte).
Acum dupa parerea mea intervine acel Dar:
Cand ne referim strict si exact la exorcism ,constatam ca in Biserica Ortodoxa nu avem ceva oficial,canonic,o slujba randuita in acest scop ....si din ce imi pare mie totul este vag.Spre ex Mofiltele asa cum ati spus si voi au rol net de exorcizare nu doar o nuanta daca putem zice asa cum are Sf Maslu.De ce nu sa facut din acestea un compendiu de rugaciuni intr-o carte sau slujba speciala pt exorcism si sa fie aprobata si oficiala precum in Biserica latina!?
De ce in Biserica Catolica avem acest Rituale romanum ,carte speciala pt asa ceva,si chiar persoane desemnate prin hirotesie speciala ?.
|