Citat:
În prealabil postat de wolf
Imi pare bine ca ati raspuns. Stiti, eu simt ca ar fi pacat. Insa am o intrebare: cati reusesc sa ramana virgini pana la casatorie? Stiu ca asta nu e o scuza. Dar asta ar insemna ca de acum incolo sa privim partenerul doar ca pe un frate o sora dar cu mai multa iubire. Nu poti spune ca voi pacatui si lasa, ca ma spovedesc eu. Nu asa e corect. Corect e sa nu faci nimic. Sa ramai curat. Si....recunosc ca e al naibii de greu. Si daca asta e calea inseamna ca majoritatea a luat-o pe pustie si lumea e intradevar o mare icercare. Putem noi lua o asemenea hotarare? Stiu ca putem. Numai sa vrem destul de mult. Dumnezeu sa ne intareasca in vointa si sa ne lumineze!
|
Situatia este ca toti cadem dar trebuie sa ne ridicam nimeni nu este perfect
General vorbind:
Ai cazut inainte de cununie ridica-te[spovedanie] si cununie. Ai cazut dupa ce te-ai cununat, in adulter [ce mie mie se pare un lucru grav si urat sa iti tradezi partenetul chiar atunci cand sunteti cununati] totusi ridica-te.
Dumnezeu este indelung rabdator si ne ajuta dar trebuie sa depunem si noi efortul nostru ca nu pica nimic din cer.
Ori cate pacate am avea daca Domnul vede ca noi ne strduim fiecare cum putem sa luptam cu pacatul si vrem sa-l parasim El le sterge pe toate.
De aceea zice apostolul
Ca este mai bine sa iti ei femeia ta decat sa arzi ...