Citat:
În prealabil postat de Doriana
1. Dupa traducere, dupa roade sau prin darul deosebirii duhurilor.
2. Eu nu stiu ce ai tu. :) Dar da, poti avea Duhul Sfant si daca nu vorbesti in limbi. Vorbirea in limbi este unul dintre darurile Duhului Sfant. Poti avea alt dar, nu neaparat acesta.
3. Pavel foloseste sintagma 'cugetul meu luminat de Duhul Sfant". Deci ma rog eu, cu propriul meu duh, cu propria mea gura, la indemnul Duhului Sfant.
4. Duhul Sfant nu preia controlul tau. Oricand poti alege daca vrei sa te rogi sau nu. poti sa te ridici de la rugaciune, sa iesi pe usa, sa incepi sa canti sau sa barfesti...esti liber.
5. Se poate si asa. Insa nu toti au si darul vorbirii in limbi si darul talmacirii in acelasi timp. Sunt daruri diferite.
6. Poti vorbi si in limba ta personala. Cine te-ar putea opri? Esti perfect liber. :)
Ultimul alineat contrazice dorinta recomandarea lui Pavel de a ne ruga doar noi cu Dumnezeu.
Iosif, vin si eu acum. :)
|
1. Darul deosebirii duhurilor cum sti ca il ai?
2. Daca poti avea si alt dar, de ce in biserica Penticostala se insista pe darul vorbirii in limbi?
3.+4. Ok, cugetul este al meu, si-l folosesc la rugaciune, dar limba? Cine o duce de capul ei?
5. Adica Duhul Sfant cand vine peste un om ii da numai o parte din plinatatea lui din posibilitatile lui? Cum adica? Duhul Sfant ori il ai ori nu-l ai, nu poti avea numai o parte din el?
6. Si atunci ce iportanta mai are vorbirea in alta limba?
7. Cum contrazice recomandarea lui Pavel? Pai trebuie sa ne rugam doar noi cu Dumnezeu sau trebuie sa li se traduca si altora rugaciunea noastra? Ne cam invartim in cerc...