Citat:
Īn prealabil postat de Adriana3
Ce cred despre ispitirea femeii este foarte simplu: femeia, ca si barbatul, este nascuta cu nevoia de a fi iubita. Aceasta nevoie este sadita in om de Insusi Dumnezeu pentru ca omul sa Il iubeasca si aiba sete de a-l iubi. Si aceasta iubire de Dumnezeu incepe cu iubirea aproapelui.
Avand in vedere ca traim in societate inca patriarhala in care se subintelege mereu in mod gresit ca doar femeia are DATORIA de a iubi in timp ce barbatul are DREPTUL de a fi iubit si PREA PUTIN SI invers, atunci femeia, care are si ea nevoie de a fi iubita la fel de mult ca si barbatul, avand in vedere ca aceasta iubire i se refuza in mod constant, recurge la diverse tertipuri ca sa o obtina. Asa ca eu nu le condamn, chiar daca nu sunt adepta a astfel de metode. Daca femeia ar fi iubita la fel de mult ca si barbatul, nu ar mai ispiti pe nimeni.
|
OK, am inteles punctul tau de vedere :
femeia ispiteste pentru ca nu se simte iubita!
Si atunci barbatul ispiteste ca sa isi reconfirme masculinitatea?:-))
Sub incidenta acestei viziuni, inseamna ca
femeia este ispitita , tot din lipsa de iubire.Daca i se pare doar ca un barbat o priveste mai intens, e mai amabil, mai galant,etc...e gata, pica pe spate? Din lipsa de iubire face asta,nu?
Hmm..mi se pare o explicatie foarte logica! Desi sunt convinsa ca nu e singura! :-))