Pastrare sau risipa?
Dintre toate legaturile omenesti, legamantul casatoriei este onorat si sfintit cu o binecuvantare speciala si cu un apel solemn la simtamantul de raspundere. În aceasta lumina am privit un legamant pe viata si nu într-un joc zadarnic cu puterea de atractie a sexelor sau asa numitele prietenii pline de intimitati si o sentimentalitate mincinoasa.
Nu putea Dumnezeu,oare, randui niste situatii astfel încat sa se potriveasca sotii, ca sa poata trai duhovniceste?
Dar iata ca în deosebirea caracterelor se ascunde armonia lui Dumnezeu.Daca a-ti avea acelasi caracter,ganditi-va ce s-ar fi întamplat? Daca un lemn stramb ia tot un lemn stramb, nu-i asa ca nu se vor potrivi între ele? Dumnezeu randuieste ca unul bun sa ia un lemn stramb, ca sa-l ajute, ptr ca se poate ca acela sa aiba intentie buna si astfel se completeaza unul pe celalalt. La masina este absolut necesara acceleratia ca ea sa mearga, dar si frana, ca sa se opreasca. Daca masina ar avea numai frana, nu s-ar misca din loc, iar daca ar avea numai acceleratie, nu s-ar mai putea opri.
Dumnezeu pe toate le-a randuit cu întelepciune, dar astazi ,însa cate scene neplacute nu se creeaza în familie. Suntem precum brichetele. Cum ceva nu ne convine,brrrrrrrrrrrr...la divort. A intrat în lume un duh de razvratire. Ce frumos era mai demult!
Si ca sa nu fac prea mult bla bla bla, am sa închei cu concluzia pe care am învatat-o prea tarziu: sotii trebuie dintru început sa puna ca temelie a vietii lor DRAGOSTEA. Dragostea cea scumpa care se afla în nobletea duhovniceasca,în jertfirea de sine, iar nu în dragostea cea mincinoasa,lumeasca si trupeasca. Cand doi soti nu se iubesc chiar de-ar fi aproape ei se afla departe unul de celalalt,dar atunci cand exista dragoste chiar si departe de s-ar afla unul de celalalt, siliti poate de împrejurari, se afla aproape ptr ca dragostea lui Hristos nu poate fi limitata prin distante. De aceea trebuie sa existe Dragoste în toata viata lor si sa se jertfeasca unul ptr celalalt.
( E greu...ptr ca noi astazi nu mai facem rabdare, nu ne mai umplem de har si uitam ca Hristos S-a jertfit ptr noi si ne rabda pe toti, miliarde de oameni. Suntem slabi si gresim, gresim si vom gresi mereu,cu toate acestea Dumnezeu tuturor le-a dat posibilitatea sa ajunga la nepatimire, daca se nevoiesc cu marime de suflet.)
|