Citat:
În prealabil postat de ancah
Ma refeream la faptul ca tu esti cel care faci atacuri la persoana. Pentru asta nu-mi trebuie doctorat in teologie, ca sa observ. In schimb mi se pare ca tie iti trebuie, ca sa vezi ca in continuu ataci. Uita-te putin la postarile tale.
Regret, ca trebuie sa fac aceasta remarca, in loc sa postez ceva in legatura cu BOR, dar se pare ca altfel nu intelegi.
"Discutia" trebuie purtata ca de la egal la egal, iar cel care stie mai mult, sa ia exemplul Domnului Iisus Hristos si facandu-se slujitor, sa explice cu dragoste, pentru a se face inteles. Dragostea de aproapele sa insoteasca intotdeauna cuvintele noastre, caci nu se stie cata lume citeste, si pe cati ii lamurim.
Dar astea le stii cu siguranta, daca studiezi teolgia.
|
Da, ai dreptate, ii "atac" pe cei care ataca Biserica si decisziile Sf. Sinod, pe cei care din nestiinta sau rea-vointa posteaza nedevaruri.
Daca undeva vezi ca "atac" pe cineva gratuit (fara sa fi fost "provocat") anunta-ma!
cand am spus de doctoratul in teologie m-am referit la faptul ca, avand asemenea studii, detii suficiente notiuni pentru a contesta, cel putin din punct de vedere stiintific, deciziile Sf. Sinod.
Eu discut "de la egal la egal", dar ma simt jignit cand in loc de un raspuns clar, la o intrebare pe care o pun direct, care ar arata si celorlalti ca cineva greseste, sunt "trimis la plimbare" cu referiri scripturistice si interpretari teologice "de balta", care nu au nici o legatura cu subiectul.
Inca ceva studierea "Teologiei" iti asigura o serie de notiuni teoretice, modul in care le folosesti (sau nu) sunt o optiune personala. Pe forum sunt destui absolventi de Teologie, traitori, aspiranti la un statut monahal/clerical, care nu se comporta aca cum invata "Teologia".
Asa ca propun sa discutam la subiect.