View Single Post
Vechi 03.03.2011, 21:31:17
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Daca reusiti sa faceti rost de un Molitfelnic, poate ca acolo veti gasi indicatii cu privire la randuiala in cadrul careia sa se citeasca moliftele de exorcizare ale Sf. Vasile cel Mare si ale Sf. Ioan Gura de Aur.
Eu nu fac aceasta fiindca ma tem. Cunosc preoti care se tin departe de aceste molifte, caci nu se considera sificient de pregatiti pentru a le citit, si nici macar de cuirozitate nu s-au uitat pe textele lor.

Nu stiu ce sa va raspund la problema ridicata de dvs.:

Citat:
De ce nu sa facut din acestea un compendiu de rugaciuni intr-o carte sau slujba speciala pt exorcism si sa fie aprobata si oficiala precum in Biserica latina!?

De ce in Biserica Catolica avem acest Rituale romanum ,carte speciala pt asa ceva,si chiar persoane desemnate prin hirotesie speciala ?.
In BO, cartea in care se afla adunate toate randuielile de rugaciune (cu exceptia Liturghiei) este Molitfelnicul (sau Evhologhion).
Daca va uitati un pic la cuprins, veti vedea ca exista doar cateva rugaciuni de tip exorcism: moliftele sfintilor Vasile cel Mare si Ioan Gura de Aur, rugaciunile de dinainte de rostirea Crezului la Botez, apoi o rugaciune pentru casa incercata de duhuri rele si una pentru locul sau persoanele asupra carora s-a incercat aplicarea unei influente demonice (farmece), precum si una in caz de "deochi" (care este de fapt tot un atac demonic).
De obicei, ele sunt precedate de slujba aghiazmei.
Dar cred ca preotii ar putea sa dea un raspuns mai edificator.

Ma mai gandesc ca in BO nu este o carte speciala pentru exorcism si nici persoane special desemnate dintre clerici fiindca nu s-a considerat ca ar fi o problema separata de activitatea si de misiunea curenta a Bisericii, sau care sa depaseasca atributiile sau puterea cu care este investit un cleric la hirotonie.
Reply With Quote