View Single Post
Vechi 04.03.2011, 12:35:43
macsim
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de FiulRisipitor Vezi mesajul
Dar daca nu cunosti ce spui, inseamna ca nu tu te rogi! Nu vine de la tine! Nu vine din inima si din sufletul tau! Este ceva indus! Nu sti daca este rugaciune de lauda, de cerere, sau de multumire! Cu alte cuvinte nici nu sti daca este rugaciune, sau proorocie! Nu sti daca ai sau nu nevoie de talmaci! Duhul Sfant se roaga lui Dumnezeu, cu alte cuvinte Dumnezeu se roaga lui Dumnezeu - ceea ce este o aberatie!
Eu am inteles de la Doriana ca totusi mintea iti este la locul ei. De asemenea tu iti controlezi limba si vorba, si nu esti sub controlul duhului ca un robot.

Pentru ca cel ce vorbeste intr-o limba straina nu vorbeste oamenilor, ci lui Dumnezeu; si nimeni nu-l intelege, fiindca el, in duh, graieste taine." 1 Corinteni 14: 2

Limba straina poate fi oricare limba pe care nu o inteleg. Si daca aud o insiruire de silabe, nu pot sa spun foarte exact ce aud. Ce fel de limba aud. Daca este vreun dialect african sau pur si simplu o limba pe care nu am mai auzit-o. Limba straina este straina de intelegerea mea.

Tainele graite sunt intre cel care graieste si Dumnezeu. Deci, nu este treaba mea si a nimanui altcuiva decat a lui Dumnezeu si a celui care graieste. In duh, adica nu in minte ...

Este adevarat ca sunt multe spectacole date in biserici de catre credinciosi. Dar, asta este din nou intre cel care batjocoreste si Dumnezeu. Nu este treaba mea si a nimanui altcuiva.

Eu cred ca ar fi mult mai simplu daca ne-am duce in fata Celui care a creat toate aceste lucruri si I-am cere Lui sa ne arate adevarul. Daca Domnul Isus ne-a trimis Dugul Sfant, cu toate darurile si roadele Lui, El este cel mai in masura sa ne dea si raspunsurile.

Desigur, aici apare o problema. De unde stiu ca ceea ce aflu este adevar sau inselare. Este simplu. Daca Il cunosti pe Dumnezeul caruia i te inchini, vei sti ... pur si simplu vei sti.

Exista o mare diferenta intre a sti despre cineva si a cunoaste pe cineva. Cand stiu pe cineva, cunosc despre existenta sa, ca traieste sau a murit sau alte zvonuri. Cand cunosc personal pe cineva, atunci cunosc toate detaliile legate de acea persoana - sau macar continui sa descopar - si stiu cine este si cata incredere pot avea in persoana respectiva.

Despre prima persoana doar citesc sau ascult povesti. Cu cealalta, imi petrec timp si stau de vorba.

La fel este si cu Dumnezeu. Putem vorbi despre El fara sa-L cunoastem. Sau, putem sa-L cunoastem cu adevarat, pe El, ca persoana si atunci stim care este adevarul. Cine umbla in fiecare zi cu Domnul, in lauda, in rugaciune, in citirea bibliei, in meditatii aspura a ceea ce Domnul ne spune si in aplicarea in viata de zi cu zi a invataurilor Sale, acela Il va cunoaste si Il va recunoaste. Si va sti care este adevarul ... Pentru ca Domnul il dezvaluie celui care il cauta cu toata inima.

Restul, sunt doar povesti si politici ...

Imi cer iertare Fiule Risipitor ... Nu am vrut sa fie o replica directa la cele spuse de tine. M-am legat de ele doar pentru context ...