Iertati-ma, nu intelesesem ca asteptati un raspuns ci ca doar mi-ati trimis filmuletele sa le vad si eu. Ce va pot spune:
1. Sunt lucruri pe care nu le inteleg
In clipurile trimise de dumneavoastra si in alte clipuri de pe youtube sunt unele manifestari pe care nu le inteleg.
Intr-un
clip postat de domnul Horatiu.miron o femeie isi roteste capul si parul facand miscari necontrolate. Nu inteleg de ce.
Probabil ei sustin ca sunt manati de Duhul Sfant dar, credeti-ma, nu inteleg de ce Duhul Sfant s-ar manifesta astfel.
2. In unele clipuri observ manifestari demonice
In alt clip unii sunt trantiti la pamant de o forta.
Am vazut astfel de manifestari atunci cand m-am rugat pentru demonizati.
Puterea celui rau ii tranteste la pamant si ei se manifesta urat.
In Bisericile Penticostale se fac rugaciuni pentru oameni posedati de demoni.
3. Lucrarea Duhului Sfant pe care o incurajez
Lucrarea Duhului Sfant pe care am experimentat-o si pentru care pledez eu este una in care o vedem pe paginile Sfintelor Scripturi. Cred ca Lucrarea Duhului Sfant care a fost experimentat-a in Biserica Primara poate fi traita astazi de credinciosi. Nimic nu s-a schimbat. Duhul Sfant este acelasi, El poate produce roada Sa in vietile noastre, El ne poate darui darurile Sale asa cum voieste.
Daca discutam despre darul vorbirii in limbi asa cum am mai spus el se poate manifesta in particular cand te rogi si in public atunci cand este insotit de darul talmacirii limbilor.
Cand ma rog in limbi pot sa o fac in soapta, daca doresc, sau sa strig in gura mare. Este o cooperare intre Duhul Sfant si om.
Evit strigaturile. Nu mi-am rotit niciodata capul precum femeia din clipul cu pricina. (De fapt sunt si cam chel si nu as produce nici un efect

). Nu am alergat prin Biserica de nebun. Nimic zbanghiu, înțelegeți?
Este adevarat ca atunci cand Duhul Sfant lucreaza intr-un om fizionomia lui se schimba, devine stralucitoare, este adevarat ca suntem afectati in fiecare nivel: duhul, sufletul si trupul nostru. Este Dumnezeu care a venit in viata ta.
Dar cand un om este luat in stapanire de Dumnezeu, el nu se manifeste ca unul pe care-l ia dracul in stapanire.
Diferentele sunt clare.
4. Clipuri cu manifestari reale ale Duhului Sfant
Mi s-au mai cerut de cateva persoane. Oameni buni, eu nu stau pe youtube sa clasific falsul de original. Nici nu stiu daca as putea-o face. As putea fi si subiectiv.
Dumneavoastra credeti ca sunt calugari sfinti care in timpul rugaciunii lor intra in extaz? Imi puteti da un clip video cu o astfel de manifestare originala? Sau cu o vindecare miraculoasa in Biserica Ortodoxa? Sau cu cineva care a atins moastele cuiva si s-a videcat sau a inviat?
De ce va pun intrebarile acestea?
Pentru ca ma enervez cand lumea nu intelege ca din trairea cu Dumnezeu veritabila nu se face show.
Trairea cu Dumnezeu NU se filmeaza demonstrativ. Noi traim prin credinta. Punct.
Nu putem spune: daca voi vedea pe youtube lumina sfanta de la Ierusalim, voi crede. Nici nu se poate lua in discutie.
Citim Biblia, ne rugam, cautam sa-L descoperim pe Dumnezeu, sa traim o viata sfanta, Duhul Sfant vine in viata noastra si experimentam personal roada si darurile lui. Apoi vom sti cum este. Si nu vom putea explica...:).
Cum ai explica cuiva gustul unei piersici daca el nu a gustat in viata lui?