Citat:
În prealabil postat de coralina
Pai Diana, cat de criptic este in opinia ta mesajul Mantuitorului: “Nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci cei bolnavi”?
Stiu ca va fi considerata o crasa lipsa de smerenie, insa eu indraznesc sa spun ca inteleg ce vrea sa ne transmita (strict in contextul citat). Atat cat pot cu mintea mea.
Am ajuns sa cred ca se pluseaza din ce in ce mai mult pe intelegerea Scripturii numai prin intermediul talcuirilor (altminteri se invoca neascultarea si lipsa smereniei). Dar de ce sa nu ne bucuram de mesajul lui Iisus noi insine? Fireste, sa cautam si interpretari ale pasajelor mai dificile, insa fara a ne feri sa citim si noi, incercand sa pricepem si singuri Sfintele Scripturi.
Mesajul lui Iisus Hristos este universal valabil, insa fiecare se regaseste in el intr-un mod diferit (dat de situatia sa particulara, cum ii e asezata viata, circumstante, etc). .
|
Multi au inteles Sfanta Scriptura dupa capul lor, fara intelegerea duhovniceasca si asa s-a ajuns sa fie hulita insasi Maica Domnului. Pai Cuvantul lui Dumnezeu este univesal valabil si la fel aplicabil pentru toti. Asa este foarte simplu sa spicuim ce ne convine.
Pai una e sa citesc si alta este sa ma smintesc.
Insusi Iisus Hristos a zis femeii ca a venit pentru oile pierdute ale lui Israel, asta inseamna ca noi nu eram in ecuatie? Cuvintele au fost pline de invataminte, insa unii au interpretat dupa capul lor si au iesit niste judecati de iti provoaca dureri de cap.
Daca fiecare om ar fi inteles corect invatatura biblica, nu ar mai fi existat atatea secte si erezii.