View Single Post
Vechi 04.03.2011, 16:13:30
Melissa
Guest

Implicit Cred ca pe mine ma puteti impusca..:-))

Eu trec pe pomelnic pentru sfanta Liturghie , pe langa familie si :

- prieteni catolici ( desi ar trebui sa obiecteze cineva cand se vad/citesc nume maghiare), nu doar ortodocsi ,despre care numai Dumenzeu stie ce pacate fac;

- in special oameni care au nevoie de ajutorul lui Dumnezeu si care n-au nici o treaba nici cu mine si nici cu biserica ( de ex- un vecin arestat pt coruptie, fiul unei colege arestat pentru consum de droguri, o matusa bolnava, chiar daca are "un prieten" si sunt necununati,etc.. )

Hmmm..eu mereu am considerat ca tocmai "oitele ratacite" trebuie pomenite si ajutate cu rugaciune la biserica..

Si mai este ceva..la toate manastirile la care am fost in tara ( si am fost la destule, incepand de la Barsana, pana la Caldarusani), nimeni nu mi-a dat vreo interdictie, intrebandu-ma despre pacatele celor pe care ii scriu..

O singura corectura am primit, la Putna, cand pe pomelnicul mortilor, mi s-a spus sa nu mai pun cruce.Pentru ca , spunea calugarul, crucea inseamna viata si nu moarte!

Edit: Si daca toate aceste pomeniri la Sfanta Liturghie sunt atat de restrictive si atat de periculoase pentru cel care le da si care de fapt de buna credinta le da, din iubire pentru aproapele, nu inteleg de ce nu se pune ANUNT la intrare in fiecare biserica sau manastire, cu aceste REGULI.Pentru ca nu toata lumea le cunoaste si sunt sigura ca majoritatea nu le respecta din acest motiv.

Asa cum exista ANUNT cu tinuta obligatorie la intrarea in biserici/manastiri, asa ar trebui sa existe si ANUNT si cu aceste REGULI, care desigur au o evident mai mare importanta decat tinuta! Daca sunt intradevar obligatorii si reale!

Last edited by Melissa; 04.03.2011 at 16:36:32.
Reply With Quote