04.03.2011, 21:41:11
|
|
Jertfa Mantuitorului Iisus Hristos
„Cat despre Facerea, dupa cum observi, discriminarea a intrat in lume prin pacat si nicidecum nu a fost creata de Dumnezeu. Iar Dumnezeu nici nu a dorit-o, El doar i-a spus omului care sunt efectele pacatului. De exemplu, eu iti spun tie sa nu bagi mana in foc pentru ca in ziua in care o vei baga te vei arde.Tu nu asculti si bagi mana in foc. Iar eu iti spun: pentru ca nu ai ascultat si ai bagat mana in foc, o sa simti o durere mare, mana se va inrosi si te vei umple de basici dureroase. Tu ce o sa imi spui? Ca te-am pedepsit eu si te-am blestemat cu toata durerea si bubele? Ai putea spune asa daca este pentru prima data ca vezi focul si habar nu ai ca tot ceea ce ti-am spus nu este decat consecinta unei arsuri. Asta nu inseamna ca am vrut eu sa iti fie atat de rau, dimpotriva, eu vin si iti spun ca daca vrei te pot vindeca pentru ca sunt medic. Ei iata ca asa a venit Iisus si ne-a vindecat de bubele si durerile provocate de pacat, inclusiv de pacatul original. Daca cineva traieste in pacat si nu vrea sa fie curatat de Iisus, atunci intr-adevar este ca la Facerea, daca insa traieste in Iisus, este spalat de bubele si durerile pacatului original si ca atare ceea ce ai citat tu nu mai este valabil. Eu nu apartin Vechiului Testament ci a Noului, iar daca tu esti botezat, inseamna ca si tu ai pacatul original sters.”
(Postat de Adriana3)
- N-am scris nicaieri ca discriminarea ne-a fost daruita de Dumnezeu. Dumnezeu ne-a creat perfecti. Pacatul protoparintilor, pacatele oamenilor de-a lungul timpurilor, liberul arbitru etc. au facut Lumea de azi cu toate relele ei.
- Prin Jertfa Mantuitorului Iisus Hristos (Dumnezeu intrupat, „nascut dar nu facut, Cel de-o fiinta cu Tatal prin care toate s-au facut. Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara, si s-a facut om.” ) ne-am recastigat viata vesnica, si mai mult, prin Inaltarea Domnului la Cer a (Dumnezeului Om) si asezarea Lui de-a dreapta Tatului Ceresc, ne-am indumnezeit.
A trebuit sa vina Hristos sa salveze fiinta omeneasca. Si ne-a adus mai mult decat ne-a pierdut Adam! Ne-a dat putinta de a ne indumnezei. Noi, niste fiinte in dimensiunea in care suntem, avem puteri divine! (Parintele Arsenie Papacioc „Ati auzit de iad, dar nu-l cunoasteti” www.crestinortodox.ro , 10 iunie 2010, Sursa: ziarul Lumina)>>
„Dumnezeu ne-a creat numai pentru El”
”Dragii mei, fiinta omeneasca este cu totul superioara intregii creatii. Umanitatea e superioara ingerilor. Dumnezeu a creat ingerii cu o mare misiune. Ei pot mult, pentru ca sunt curati. Dumnezeu ne-a creat singur, numai pentru El. Nu pentru altceva, cu nici un chip! Ne-a creat ca sa fim impreuna cu El in vecii vecilor, iar pentru asa ceva ne-a creat liberi, dar ne-a asortat, ne-a dat inger pazitor, pe care l-ati uitat! Dar n-ati simtit pe dracul pe spinare ca sa vedeti cat de important e ingerul pazitor impotriva lui. Se spune ca este cu neputinta sa nu mori daca vezi un inger in adevarata lui lumina. Ingerul asta are o misiune grozav de importanta. Toate gandurile si cuvintele tale spre Dumnezeire sunt duse de inger la Dumnezeu.”
(Parintele Arsenie Papacioc „Ati auzit de iad, dar nu-l cunoasteti” www.crestinortodox.ro 10 iunie 2010, Sursa: ziarul Lumina).
|