Citat:
În prealabil postat de Fani71
Eu asa am invatat ca se face. Se pun la pomelnic doar ortodocsii, si in rest ne rugam pentru toata lumea indiferent ce credinta are.
Diferenta asta se face pebntru ca faramele se pun in Potir, deci persoanele sunt in vom 'virtual' in comuniune cu Hristos.
Suntem off topic.
Dar ca sa revin la ceva mai legat de topic: cei care credeti ca mantuirea unui copil avortat este imposibila, ce cerdeti, sa ne mai rugam sau nu pentru ei?
Oare nu tocmai faptul ca trebuie sa ne rugam pentru toata lumea arata ca milostenia Dumnezeu depaseste conceptiile noastre inguste?
|
Exact de aceasta judecata ma iau si eu,ingustimea conceptiilor vis-a-vis de milostenia Divina,si se poate discuta aici si despre o mandrie personala,care iti gadila cugetul ca tu esti dreptcredincios si foarte aproape de cele divine,pe cand ceilalti sunt niste pierduti,niste ratati,pacatosi rau mirositori-ori eu nu vad asta intamplandu-se in acceptiunea hristica!
Prapastia spirituala dintre drepcredinciosi si pacatosi se face simtita NUMAI DUPA MOARTE,CAND NU SE MAI POATE FACE NIMIC; insa a vb aici,acum despre o prapastie spirituala intre noi si semeni ai nostri,este nu numai nedrept dar si lipsit de smerenie!!
Noi,i-am si osandit pe cei care pacatuiesc ACUM,nestiind viitorul acestor suflete, caci mintea noastra de clei si lut nu ne ajuta prea mult,dar daca incepand cu MAINE,acesti pacatosi se pot pocai si deveni mult mai credinciosi decat noi???