View Single Post
Vechi 05.03.2011, 11:09:44
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iosif77 Vezi mesajul
Sfintirea, ca si desavarsirea, ca si mantuirea sunt in acelasi timp si un eveniment si un proces. Din punctul de vedere al lui Dumnezeu este un eveniment. Le primim pe toate odata in momentul convertirii. Din punctul nostru de vedere este un proces.
Ni le da D-zeu pe toate, dar noi ce facem in schimb?

Baptistii cred ca , cu o baita rezolva mantuirea...penticostalii se mai screm un pic sa scoata niste urlete pe gura si niste gangureli (cica ingeresti) ....AZS au intrat in hibernare cu nadejdea venirii Domnului...iehovistii inca se mai gandesc daca este Hristos doar un simplu om sau e si D-zeu adevarat...

Ortodocsii stiu ca mantuirea se da sfarsitul vietii; dupa o lunga lupta impotriva diavolului care i-a diferite forme (prooroci si invatatoro mincinosi) si figuri (inger al luminii) : Efeseni 6, 11-13.
Ei sunt constienti ca au de lucru si ca trebuie sa stinga sagetile vrajmasului (Cf. Efeseni 6, 16) si ca la sfarsit vor capata "cununa nevestejita a maririi" ...
Penticostalii (asa cum am dedus eu ) le primesc pe toate; un fel de Ecumenisti , iubind si pe D-zeu cu invatatura Lui si pe Satana cu erezia lui... nimic de aruncat, totul e bun...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote