View Single Post
Vechi 05.03.2011, 15:56:56
volga
Guest

Implicit Raspunsuri pentru Adriana3

„De ce zici ca este gresita talcuirea mea? Cu ce contrazice ceea ce ai scris tu citand de la sfinti? Spune te rog, unde se face mai mult voia lui Dumnezeu, in Cer sau pe Pamant? In Cer, asa-i? Esti deacord ca in Cer se face in totalitate voia lui Dumnezeu? Deci daca esti deacord, inseamna ca ceea ce doreste Dumnezeu pentru oameni este ceea ce traiesc sfintii in Cer, nu? Si ca atare ceea ce trebuie noi sa dorim este sa ajungem alaturi de sfinti ca sa traim si noi in intregime dupa voia lui Dumnezeu, nu? (Postat de Adriana3)

1. Iti raspund; dar indiferent ce ai spune dupa aceste postari, te rog sa ma scuzi, nu-ti mai raspund pentru ca e pierdere de timp.

2. Cred ca trebuie sa citesti mai atent ce ai scris TU, pentru ca te contrazici de la un rand la altul. Asta este motivul pentru care ti-am dat primul citat din Sfantul Maxim Marturisitorul. Dar pentru ca lucrurile au ramas tot neclare, mi-am ingaduit sa citez si din Sfantul Ioan Gura de Aur, talmacirea Sfantului Ioan Gura de Aur fiind de o nespusa frumusete si intelepciune.
„Si ca atare ceea ce trebuie noi sa dorim este sa ajungem alaturi de sfinti ca sa traim si noi in intregime dupa voia lui Dumnezeu, nu?”
DA. Ne rugam sa ajungem alaturi de sfinti; pana acolo insa, aici pe pamant trebuie sa invatam sa credem in Dumnezeu, sa-i respectam poruncile: sa invatam ce este pocainta, iubirea, smerenia. O data cu trecerea in cealalta viata, ne asteapta judecata particulara. Dupa judecata particulara, Judecata de Apoi, atunci cand Mantuitorul Iisus Hristos nu va mai veni umil, smerit, ca un OM , va veni asa cum este, Dumnezeu, abia atunci cei ce vor fi vrednici, vor fi alturi de Dumnezeu in Treime slavit (Tatal, Fiul si Sfantul Duh). Vom fi alaturi de sfinti si ingeri si bineinteles, alaturi de Maica Domnului, pe care tu nu o recunosti ca Maica a Omului-Dumnezeu, Dumnezeului-Om.

"Si ca atare ceea ce trebuie noi sa dorim este sa ajungem alaturi de sfinti ca sa traim si noi in intregime dupa voia lui Dumnezeu, nu?”

NU. Prin Rugaciunea Domneasca Tatal Nostru, noi Il rugam pe Dumnezeu sa ne ajute, sa putem indeplini Voia Sa aici, pe pamant, ca si in cer. La fel spune si Sfantul Maxim Marturisitorul si Sfantul Ioan Gura de Aur ale caror nume refuzi sa le citezi, pentru ca tu nu crezi in sfinti. E dreptul tau, e credinta ta, dar atunci, hai sa vorbim corect, fiecare de pe pozitia credintei careia ii apartine. Un crestin ortodox nu evita sa-i numeasca pe sfinti. Un crestin ortodox se roaga si sfintilor. Pentru un crestin ortodox, Sfanta Fecioara Maria este Maica Domnului; „Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata, si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat heruvimii, si mai slavita fara de asemanare decat serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul ai nascut, pe tine cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu te marim.”

3. Despre Botezul ortodox (cu apa si Duh) nu pomenesti nimic, pentru ca aici, crestinii ortodocsi gandesc si cred complet diferit de neoprotestanti si nu numai.
Dumnezeu Creatorul, Tatal nostru al tuturor, al tuturor oamenilor de pe pamant de la Adam si Eva pana la ultimul om care se va naste din femeie inante de Judecata de Apoi, Dumnezeu ne-a dat voie sa alegem. Nu trebuie sa ne mandrim cu alegerea noastra, nu trebuie sa ne rusinam.

Cu tot ceea ce ai scris in mesajele tale sunt deacord, iar cele scrise de tine nu contrazic cu nimic ceea ce am zis si eu, dimpotriva, le intaresc. Asa ca eu nu vad unde este greseala, ci cel mai probabil esti tu cel care nu ai inteles ceea ce am zis eu pentru ca nu am zis absolut nimic care sa contrazica cele scrise de tine.
(Postat de Adriana3)

4. Eu am postat din scrierile Sfintilor carora noi crestinii ortodocsi, ne inchinam. Am postat din scrierilor unor preoti, mari iubitori de Dumnezeu si de oameni, minti luminate care au daruit Ortodoxiei (si implicit, lumii intregi) margaritare a caror valoare este recunoscuta de oamenii care cred in Dumnezeu, Maica Domnului, Sfinti si Ingeri. Nu trebuie sa fii de acord cu mine, NU EU am spus acele cuvinte datatoare de intelepciune si lumina spirituala si duhovniceasca. Eu doar le-am cautat si le-am postat. Cel mult/cel putin, sa le citesti si poate.... o sa intelegi de ce ortodoxia este credinta cea adevarata.
Reply With Quote