Pentru Doriana
Doriana,
Imi pare rau daca intreb ceva ce poate ai spus deja, insa si eu, desi sunt ortodoxa, ma intreb cum sta treaba cu copii botezati/nebotezati, poate din cauza ca botezul nu m-a ferit de a fi atee pana pe la 17 ani, asa ca ma intreb si eu de utilitatea lui la un copil care inca nu intelege. In pasajul citat de tine de la apostolul Pavel ai aratat foarte bine ca apostolul a zis ca un copil nascut din un parinte credincios este sfant. Eu intr-adevar ma concentrasem pe faptul ca din acel pasaj reiese ca un sot/sotie necredincios/oasa poate fi salvat prin credinta sotului/sotiei si nici macar la asta nu am meditat prea mult pentru ca intr-adevar, daca un adult poate fi mantuit pentru credinta sotului/sotiei, de ce un copil nu ar putea fi mantuit pentru credinta parintilor? Am insa o dilema: pana la ce varsta este considerat copil? Nu de alta, dar eu am primit marturia unui protestant despre botezul lui la o varsta de peste 30 ani, si desi familia lui era credincioasa, el cam fugea de credinta pentru ca i se parea prea greu. A ajuns sa se boteze in urma unor intamplari si revelatii iestite din comun, care seamana oarecum cu ceea ce a trait Danion Vasile, nu au fost exact aceleasi lucruri, dar a fost la fel de supranatural ca sa zic asa, si in momentul Botezului s-a simtit traversat de o forta pe care nu o poate explica in cuvinte, iar de atunci a fost un om complet schimbat si toate experientele negative de pana atunci au luat sfarsit. Ceea ce pe de o parte mi-a aratat ca si Botezul protestantilor este in Duh, dar si faptul ca Botezul nu poate fi indispensabil pentru un adult. De aceea intreb, avand in vedere ca ma intereseaza problema, pana la ce varsta sunt considerati copii? La ce varsta un copil poate sa decida daca vrea sa se boteze?
Last edited by Adriana3; 05.03.2011 at 22:24:10.
|