Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron
Cei ca Xanaide vor fi multumiti numai cand nu vor mai exista atei care sa-si sustina cu mandrie ideile. Asta il deranjeaza de fapt.
|
De fapt nu mă deranjează că își susțin ideile, ci cum și le susțin. Degeaba vorbești cu cineva dacă el nu dorește să înțeleagă poziția ta, și de cele mai multe ori îți impune punctul său de vedere, (asta fac și creștinii... și am făcut și eu, nu zic că n-am făcut, dar am ajuns la concluzia că având în vedere faptul că știința nu le-a descoperit pe toate, și nici nu le va descoperi în cursul vieții unui om, afirmațiile științifice despre Dumnezeu le consider... ipotetice, fără metode de demonstrare) ce crezi că n-am vorbit cu atei?
De obicei astfel de discuții dintre mai multe confesiuni duc la neînțelegeri, pentru că fiecare consideră ceva adevărat, nedemonstrat. În măsura în care cineva dorește să știe ceva, să întrebe, nu să își susțină cu mândrie apartenența la vreo ideologie, la locul și momentul nepotrivit. E ca și cum fiecare ar vorbi neîntrebat, în același timp, și ar câștiga cei care ar striga cel mai tare...
Eu n-am deschis acest thread să ne batem joc unii de alții, că unii sunt mai buni, și alții mai puțini bun. Am cerut buna înțelegere....
Decizia credinței nu o câștigi de la cineva, impunându-ți cu mândrie punctul tău de vedere, ci mai degrabă când acel cineva își formează acea credință, prin întrebări și studiu etc.