View Single Post
Vechi 06.03.2011, 20:06:26
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
LOL LOL Numai un convertit ar purta reverenda si barba ca de arhimandrit cand el e doar ipodiacon. (Nu vreau sa jignesc, doar mi s-a parut comic cand l-am cautat pe google si am vazut poze).

Mie mi se pare amuzant cum, in orasul din Olanda in care sunt, sunt multi polonezi, bineinteles catolici, si totusi, si totusi, inca nu i-a trecut niciunuia prin cap sa-si faca episcopie poloneza. Sau chiar biserica poloneza. (Stiu, nu e posibil in contextul organizarii BC. Nu te muti cu episcopul in spinare, ci te integrezi in biserica catolica existenta local). Am impresia ca se vorbea la un moment dat despre aducerea unui preot polonez, totusi.

In schimb unde sunt romani, sau bulgari, sau sarbi, sau greci, chiar daca sunt doar cativa, si duminica vin vreo 20 la sclujba, restul vin pe la Pasti si Craciun, indata incep sa isi faca biserica ortodoxa nationala, episcopul lor, preotul lor, ignorand ca este biserica ortodoxa, poate de alta limba si nationalitate, chiar la cateva strazi departare. Si continua sa o ignore ani de zile dupa. :D Nu e sanatos.
Adevar graiesti - in toate doua chestiile...
Da, convertitii de multe ori iau mai mult in seama asaziseme semne distinctive ortodoxe.. Ca barba lunga si stufoasa de ex.
Si da, boala asta e mult mai putin grava la catolici decat la ortodocsi..