Pe de alta parte, ma gandesc ca si Iuda are rolul lui, trebuia sa existe un tradator, ca sa ajunga IIsus pe Cruce si sa se implineasca Jerta, implicit Scripturile. La vremea aceea erau poporul cu cea mai lunga "practica" monoteista, deci cel mai potrivit ca Dumnezeu sa trimita pe Fiul Lui si sa aduca o schimbare, prin legea iubirii. Ca nu toti au acceptat e ceva normal pentru neamul omenesc. Totusi, primii crestini au fost tot din randul lor, cei care ni L-au facut cunoscut pe IIsus au fost apostolii, deci evrei. Fie si doar pentru asta, eu una nu-i pot judeca.
Intr-o dimineata, in desert, dupa ce am iesit din cort si ne-am spalat pe fata cu apa din sticle, fiecare a luat-o catre o movila si s-a rugat in felul lui. A fost un moment demn de filmat! Cum eu ma catarasem undeva mai sus, puteam sa vad marginile canionului rosu, cerul albastru si pe evreul "meu" rugandu=se la poalele unei alte coline, cu filacterele si tefilinul puse. Ma gandeam ca poate asa o fi aratat Moise in desert...eu , sus, Ii multumeam lui IIsus ca am ajuns pe pamantul sfant, el, jos, isi facea rugaciunile, leganandu=se incet...atunci am simtit ca amandoi avem dreptate!Ca fiecare se poate mantui pe calea lui, daca insa o face dupa lege si porunci...
|