View Single Post
Vechi 06.03.2011, 23:35:41
Stanca Stanca is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.11.2010
Locație: Timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Probabil, datorita faptului ca nu "ortodoxia" (asa cum o intelegeti dumneavoastra) stabileste cine se mantuieste, ci Dumnezeu.

Apropo, daca tot ati adus in discutie problema recunoasterii botezului; in mod logic ar rezulta ca dumneavoastra, care va considerati "ortodox", si in acelasi timp considerati ca "ortodoxia" nu recunoaste botezul altor culte, nu ii considerati pe catolici crestini.
Erethorn, eu am fost botezata la catolici si am trecut singura la ortodoxie pentru ca, in timp, m-am simtit atrasa si "compatibila" cu trairea ortodoxa. Nu pot zice ca am crezut mai putin in IIsus inainte de botezul in ortodoxie, doar ca acum ma simt "acasa". Formal sunt considerati "schismatici", dar nu am auzit niciodata de ideea ca nu ar fi crestini! Ca doar nu sunt budisti, atat timp cat tot in IIsus cred , cat o cinstesc pe Maica Domnului si Crucea. Sigur, sunt diferente de nuanta care uneori iau accente dramatice cand devenim fundamentalisti. Dar inca o data ma faci sa-mi amintesc de Ierusalim, cand dupa ce am iesit din Biserica Sf. Mormant, ne=am dus la Zidul Plangerii ( f. aproape), iar din interiorul templului se vedeau turlele celor doua moschei. La un moment dat au inceput sa bata clopotele de la Biserica , musulmanii chemau la rugaciune prin megafon si evreii sunau din corn...am simtit ca incremenesc de emotie. M-a apucat parca si o usoara panica fata de...musulmani! Atunci am simtit ca cei mai aproape de mine sunt evreii!!! Doar decenta m-a oprit sa nu o iau la fuga. Cat timp esti intre ai tai, incep disensiunile, polemicile, slava desarta, dar daca s-ar nimeri o suta de crestini de toate confesiunile intre 2000 de musulmani, de ex., sa vezi cum s-ar declara toti "uniti in cuget si'n simtiri". Oamenii suntem comici, uneori, cu mania pt. detalii formale.Ce ne lipseste sunt 'confruntarile pe teren" strain...
Reply With Quote