Citat:
Īn prealabil postat de coralina
Sigur, hai sa punem tarif si mantuirii. Eventual sa facem si reduceri pensionarilor...
E absolut ridicola si din cale-afara de sinistra asocierea pe care o faci: n-ai bani, nu dai pomelnic, te rogi acasa "pe gratis" -> nu te mantuiesti...
Eu nu ma regasesc sub nici o forma in aceasta "ortodoxie".
|
Asa cum ti-a explicat mai sus si fratele Zaharia, mai mult iti imaginezi problemele; ele in fapt nu exista sub forma expusa de tine.
Si apoi de ce nu am renunta si noi la ceva in favoarea celor de la manastire, care se roaga pentru noi, cei din lume? Putina reciprocitate e absolut necesara.
Mantuirea nu e pe bani, caci pe Dumnezeu nu Il poti cumpara.
Cred ca nu ai fost de mult la manastire; altfel ai sti ce teanc de pomelnice cu numele noastre si adormitii nostri citeste un calugar zilnic. Chiar nu ii datoram nimic pentru pomenire, sau ni se cuvine pur si simplu?!?
Vad ca ai dat-o la intors cu bogatii, care sa plateasca mai mult si saracii mai putin. Si pracic cum sa se faca asta? Pe baza de declaratie fiscala? Frizam absurdul, nu alta.
Cine nu se regaseste intr-o ortodoxie care cere un banut pentru pomeniri (15-20 lei pentru 40 liturghii), nu se regaseste in nici un fel in ortodoxie; de aceea atata critica inutila.
Daca esti lipsita de mijloace, pot da eu pomelnicul tau; si o fac cu toata dragostea cand merg in curand in Romania.