Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron
Nu poate exista pace si buna vecinatate atunci cand religia isi baga coada intre oameni.
Religia e sursa multor nenorociri pe lumea asta, numai orbii nu vad acest lucru. O lume in care oamenii nu s-ar mai inchina la zei ar fi mult mai sanatoasa si mai fericita, trebuie doar sa facem o simpla operatie artimetica si sa scadem violenta cu radacini religioase ca sa intelegem ca rezultatul ar fi net superior starii actuale de fapt.
Ateismul e starea naturala a omului, atei ne nastem cu totii. Prin pervertirea religioasa omul ajunge sclavul zeilor inchipuiti de el insusi. Nu poti pune omul neinfestat de virusul religios pe acelasi plan cu omul care si-a pecetluit soarta intr-o oarecare masura alegand sa se inchine la fiinte mitologice.
Daca dumneavoastra va stiti om serios, ati putea sa traiti in buna vecinatate cu o comunitate de infractori?
|
Religia ≠ Violenta
Religia ≠ Sursa multor nenorociri.
Religia ≠ Infestare cu un virus
Religia ≠ Pervertire
Credinta ≠ Violenta cu radacini religioase
Comunitatile de credinciosi ≠ Comunitati de infractori
Prin termenii pe care ii folositi si prin afirmatiile pe care le faceti in acest mesaj v-ati asezat pe aceeasi treapta cu „credinciosii” violenti despre care vorbeam in mesajul meu anterior. Si cu cei care ar vrea sa-i „curete” ateismul (si pe atei) de pe fata pamantului.
Eu propun alta solutie:
Va prezint bazele credintei mele, dumneavoastra imi prezentati bazele ateismului dumneavoastra. Unul trece in „religia” celuilalt. Sau ramanem fiecare intr-a noastra. Dar continuam sa ne respectam si sa traim in buna vecinatate.
De ce credeti ca singura solutie ar fi „curatarea” planetei de ateism sau de religie?
Eu propun mai degraba lupta impotriva violentei si a urii care se poate naste din ele.