View Single Post
Vechi 07.03.2011, 10:48:42
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Poate ca nu a fost bun cuvantul virtual, ar fi trebuit sa zic potential.
Imi dadeam seama chiar in momentul in care scriam ca o sa interpretezi gresit acest cuvant dar nu am mai apucat sa ilm schimb (copiii.. cred)
Si chiar asa, nu am zis ca impartasania in general ar fi virtuala.

In potir se pun miridele celor care s-ar putea, potential, impartasi cu Hristos. Adica ortodocsii. Ca nu sunt, poate, capabili in momentul de fata, este altceva.
Doar nu vrei sa spui ca atunci cand pui mirida unui om in potir, este acelasi lucru ca si cum s-ar fi impartasit? Nu este, ca altfel ar trebui sa verifici si daca s-a spovedit si si-a citit rugaciunile, daca nu s-a certat ieri cu vecinul etc.

Da, este un subiect aparte asta: ce fel de impartasanie este aceasta, a celor ale caror miride le punem in potir? Ca desigur, nu este doar virtuala. Nu stiu cum anume s-ar putea defini in cuvinte. Este un fel de partasie prin noi, asa cum este si rugaciunea pentru altii, numai ca mai puternica.

PS Ma retrag de pe forum pe perioada postului. Va cer iertare tuturor daca v-am suparat prin postarile mele cam acide sau v-am socat inutil.
Mie in orice caz imi provoaca prea multa suparatre unele discutii, si trebuie sa invat sa ma detasez.
Post binecuvantat!

Dumnezeu sa te ierte (eu te-am iertat si nu-ti tie nimic) si sa te binecuvinteze cu tarie si putere de a incepe si sfirsi cu bine postul !

De asemenea , pe toti fratii si surorile , ,,traitori" pe acest forum, ii rog ca si pe mine, mult incurcatul in tot felul de pacate, sa ma ierte pt neplacerile, supararile ori minia pe care le-am provocat prin felul meu de a fi si sa nu-mi tie mie aceste pacate !

D.zeu sa va intareasca pe toti, fratilor si surorilor,si sa va daruiasca tuturor putere si sirguinta pt. a implini un post cit mai adevarat si sa ne auzim cu bucurie cind vom darui lumina invierii unii altora !