Subiect: Partener ateu
View Single Post
Vechi 07.03.2011, 18:32:55
Pippo_'s Avatar
Pippo_ Pippo_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Cu capul in nori si picioarele pe pamant.
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Silencer Vezi mesajul
Dar totushi, am gasit scris si intr-o carte cu sfaturi duhovniceshti, sa iti ei sotie(sot) creshtina... Cred eu ca in caz contrar ideile cam nu ar coincide niciodata...
Citat:
În prealabil postat de George.m Vezi mesajul
Si eu am intalnit acest sfat in scrierile sfintilor. Ei stiu bine ce spun, sunt echilibrati, realisti, nu visatori. Pacat ca multora le place sa traiasca mai mult in imaginar decat in real. Alegerea "jumatatii"presupune starea de trezvie.
Este corect acest sfat raportat la epoca si nivelul de intelegere a omului de acum sute sau mii de ani in urma. Este valabil si astazi pentru cei mai slabi mental. Intre toate combinatiile de a pune impreuna doi orbi, cea mai eficienta si aproape de Adevar combinatie este aceea de a pune impreuna doi orbi ce cred orbeste in Adevar:

1 orb Adevar + 1 orb Adevar = cea mai mare probabilitate de a intui macar Adevarul.
1 orb Adevar + 1 orb Minciuna = conflicte permanente in multe aspecte ale vietii.
1 orb Minciuna + 1 orb Minciuna = conflicte oricum datorita prezentei minciunii si neintelegerii adevarului + calea asigurata spre prapastie fara interventie externa.

Deci afirmatia sfantului care ar fi spus asta, cu siguranta se refera la lumea orbilor si nu la omul de astazi care este partial, cat de cat rational, spre deosebire de orbii din trecut. Pana in zilele noastre, majoritatea erau habotnici, nu se putea pune problema in termeni rationali pentru omul de rand a carui minte era mult mai superficiala decat a omului de rand de astazi.