View Single Post
Vechi 07.03.2011, 23:50:39
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Cum află și cum ne spune adevărul și numai adevărul ortodoxia

CUM AFLĂ ȘI CUM NE SPUNE ADEVĂRUL ȘI NUMAI ADEVĂRUL ORTODOXIA FĂRĂ SĂ-ȘI PUNĂ NĂDEJDEA ÎN OM CI NUMAI ÎN DUMNEZEU-OMUL?

Să-L întrebăm tot pe Dumnezeu:
Doamne, oare Tu ni le-ai spus pe toate în Sfânta Scriptură sau mai ai de spus ceva pentru noi?

Ioan 16:12. Încă multe am a vă spune, dar acum nu puteți să le purtați.
Ioan 16:13. Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul; căci nu va vorbi de la Sine, ci toate câte va auzi va vorbi și cele viitoare vă va vesti.
Ioan 16:14. Acela Mă va slăvi, pentru că din al Meu va lua și vă va vesti.
Ioan 16:15. Toate câte are Tatăl ale Mele sunt; de aceea am zis că din al Meu ia și vă vestește vouă.

Dar nu ne-ai spus tu nouă să nu ne bizuim pe învățăturile omenești, când ai spus:

Marcu 7:10. Căci Moise a zis: "Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta", și "cel ce va grăi de rău pe tatăl său, sau pe mama sa, cu moarte să se sfârșească".
Marcu 7:11. Voi însă ziceți: Dacă un om va spune tatălui sau mamei: Corban! adică: Cu ce te-aș fi putut ajuta este dăruit lui Dumnezeu,
Marcu 7:12. Nu-l mai lăsați să facă nimic pentru tatăl său sau pentru mama sa.
Marcu 7:13. Și astfel desființați cuvântul lui Dumnezeu cu datina voastră pe care singuri ați dat-o. Și faceți multe asemănătoare cu acestea.

Oare ne putem bizui pe cele care le spun oamenii, nu învață ei lucruri omenești împotriva Sfintelor Scripturi? De unde știm dacă sunt insuflați de Duhul Sfânt?

Matei 22:29. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.

Deci trebuie să știm Sfânta Scriptură, ca să verificăm dacă învățăturile oamenilor sunt conforme cu ele, după cum nici Sfânta Tradiție nu contrazice de loc Sfânta Scriptură, ci parcă ar fi scrisă de Același Autor.
Dar ce vrei să spui Doamne cu „puterea lui Dumnezeu” pe care trebuie să o cunoaștem, are și aceasta legătură cu Adevărul și rătăcirea prin învățături omenești? Că și sectarii zic ca verificarea învățăturilor să se facă prin Sfânta Scriptură pentru a fi probate dacă sunt de la Dumnezeu sau nu. Oare greșeala lor este doar respingerea Sfintei Tradiții? Am putea aplica noi stilul lor lărgind Sfânta Scriptură prin includerea tuturor scrierilor din Sfânta Tradiție? Oare putem spune, cum spun ei „Sola Scriptura” doar să adăugăm „Sola Scriptura + Tradiția”? Sau vrei Să spui ce spune Sfântul Ierarh Nicolae Velimirovici că apusenii iau doar Sfânta Scriptură devenind legiști, academicieni și șoareci de bibliotecă dar uită și ignoră puterea lui Dumnezeu adică minunile prezentând un Dumnezeu intelectual dar neputincios, fiind astfel înecați în minciună și hulă și negustând puterea sfințeniei, dezdumnezeindu-se? Și tot Sfântul spune că extrem orientalii umblă cu limba scoasă după minuni și puteri vrând să fie fachiri dar uitând cu totul de Sfânta Scriptură și poruncile lui Dumnezeu îndrăcindu-se. Doar Ortodoxia ia și Sfânta Scriptură și puterea lui Dumnezeu crezând și în minuni și mai ales în învierea de zi cu zi dar nu în spectacolul magic al minunilor ci căutând mai presus de toate porunca lui Dumnezeu pentru că Îl iubește de aceea pune atâta preț pe înviere care este porunca lui Dumnezeu și puterea lui Dumnezeu unite în veșnicie. Deci noi dacă o să credem în minuni pe care le cercetăm cu Sfânta Tradiție este suficient pentru a ști în chip infailibil adevărul și să dăm o formulă completă: „Sola Scriptura + Tradiția + Puterea lui Dumnezeu”? Ce vrei Tu Doamne să ne spui cu aceasta?

Matei 16:18 Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui.
Matei 16:19 Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri.

Atunci să înțeleg că trebuie să mergem să ne închinăm papei care este urmaș al Sfântului Petru, și deci infailibil ca și el, căci pe el este zidită Biserica pe care gurile iadului (ereticii și dracii mincinoși) nu O vor putea birui? Nu înseamnă că mă contrazic cu ce am spus mai sus?

Matei 16:15 Și le-a zis: Dar voi cine ziceți că sunt?
Matei 16:16 Răspunzând Simon Petru a zis: Tu ești Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu.
Matei 16:17 Iar Iisus, răspunzând, i-a zis: Fericit ești Simone, fiul lui Iona, că nu trup și sânge ți-au descoperit ție aceasta, ci Tatăl Meu, Cel din ceruri.

Aaa! Așadar nu Sfântul Apostol Petru a descoperit aceasta și nu este el infailibil, ci minunea nu-i aparține lui ci este a Tatălui?

Matei 16:22 Și Petru, luându-L la o parte, a început să-L dojenească, zicându-I: Fie-Ți milă de Tine să nu Ți se întâmple Ție aceasta.
Matei 16:23 Iar El, întorcându-se, a zis lui Petru: Mergi înapoia Mea, satano! Sminteală Îmi ești; că nu cugeți cele ale lui Dumnezeu, ci cele ale oamenilor.

Auăleu! Păi în versetul 18 îl faci Doamne temelie a Bisericii și în versetul 23 îl numești satană, tocmai Tu, Domnul nostru cel plin de iubire și delicat în mustrare, îl faci satană?!!! De fapt înseamnă că mustri în el un păcat foarte grav și vrei Să-l scuturi bine să nu-l mai facă.
Acum am înțeles. Așadar când vorbește Sfântul Apostol Petru de la sine, de la om și se face el pe sine învățător este satană iar când vorbește inspirat de Dumnezeu este temelie a Bisericii. Și de aceea nu spui Tu Doamne: „pe tine Petru voi zidi Biserica Mea” ci spui

Matei 16:18 Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui.

Adică piatra credinței mărturisite de el „Matei 16:16 Răspunzând Simon Petru a zis: Tu ești Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu.” este temelia Bisericii și nu Sfântul Apostol Petru cum spun mincinos papiștii. Așadar pe Biserică nu o vor putea birui datinile omenești mincinoase ce sunt guri ale iadului iar nu pe papă. Asta înseamnă că nu putem aplica nici o formulă matematică pentru a afla adevărul, nici măcar cea cu mască ortodoxă scrisă de mine mai sus. Că noi putem acum înțelege adevărul, apoi peste o clipă să luăm pe satana drept adevăr, dacă ne facem pe noi infailibili în a înțelege Sfânta Tradiție și puterea lui Dumnezeu. Anulând taina împreună lucrării și împreună iubirii cu Dumnezeu nu ne mai punem nădejdea noastră în Tatăl adică în Dumnezeu. Dar ce să facem atunci?

I.Tim.3:15. Ca să știi, dacă zăbovesc, cum trebuie să petreci în casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp și temelie a adevărului.
I.Tim.3:16. Și cu adevărat, mare este taina dreptei credințe: Dumnezeu S-a arătat în trup, S-a îndreptat în Duhul, a fost văzut de îngeri, S-a propovăduit între neamuri, a fost crezut în lume, S-a înălțat întru slavă.

Acum am înțeles: toate tainele se află infailibil descrise în și cunoscute de Sfânta Biserică.
Iartă-mă Doamne că îndrăznesc mai mult cu întrebarea. Asta înseamnă că orice om din Sfânta Biserică spune adevărul și ne putem lua fără greșeală după orice ortodox? Nu este nici un învățător mincinos în Biserica Ortodoxă dacă Ea este infailibilă?

Fapt.20:28. Drept aceea, luați aminte de voi înșivă și de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstrați Biserica lui Dumnezeu, pe care a câștigat-o cu însuși sângele Său.
Fapt.20:29. Căci eu știu aceasta, că după plecarea mea vor intra, între voi, lupi îngrozitori, care nu vor cruța turma.
Fapt.20:30. Și dintre voi înșivă se vor ridica bărbați, grăind învățături răstălmăcite, ca să tragă pe ucenici după ei.
Fapt.20:31. Drept aceea, privegheați, aducându-vă aminte că, timp de trei ani, n-am încetat noaptea și ziua să vă îndemn, cu lacrimi, pe fiecare dintre voi.
Fapt.20:32. Și acum vă încredințez lui Dumnezeu și cuvântului harului Său, cel ce poate să vă zidească și să vă dea moștenire între toți cei sfințiți.

Așadar sunt lupi, adică eretici, și învățători mincinoși până și în Sfânta Biserică Ortodoxă? De ce ai îngăduit Doamne una ca aceasta?

I.Cor.11:18. Căci mai întâi aud că atunci când vă adunați în biserică, între voi sunt dezbinări, și în parte cred.
I.Cor.11:19. Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați.

Așadar pentru a ne dărui dragostea de adevăr, privegherea și râvna de a afla adevărul adevărat și libertatea de a alege, după dorul nostru, Adevărul sau minciuna, și așa a ne încununa pentru osteneală iar în același timp a lăsa și pe cei rătăciți să aibă o vreme de chibzuială ca să se poată întoarce și a-i încununa și pe ei prin pocăință ai îngăduit aceasta. Îți mulțumesc, Doamne pentru îndelungă răbdarea Ta. Mi-aduc aminte din câte idei rătăcite m-ai scos în timp cu această bunătate a Ta, și văd și în jurul meu că oamenii care stăruie în Sfânta Biserică, dacă au sinceritate și dragoste de adevăr mai mare decât de ei înșiși, adică smerenie, ajung negreșit la adevăr. Îți mulțumesc din toată inima mea.

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.

Last edited by ALEXANDRU ANASTASIU; 08.03.2011 at 00:02:52.
Reply With Quote