Citat:
Īn prealabil postat de vultur77
VAD ca, intradevar iti pui cam des intrebarea cum de au rezistat acei martiri la asemenea chinuri.
|
Multumesc pentru raspuns, vultur77.
Si eu cred ca a fost voia Domnului nostru Iisus Hristos ca acesti oameni sa ajunga unii martiri, iar altii sa scape cu viata. De fapt nu asta intrebam, caci acest lucru imi este clar.
Intrebarea mea, pentru care ma tot repet in lipsa unui raspuns, este daca noi cei care traim astazi suntem constienti de faptul ca ne situam de partea tortionarilor, atata timp cat ne declaram fatis sau tacit de acord cu tortura in inchisorile comuniste. S-au folosit metode diabolice. Putem noi, indiferent de pretext, sa acceptam torturarea fizica si psihica a unor oameni lipsiti de aparare? Cred ca sunt in asentimentul tuturor, ca pentru o fapta penala este suficienta privarea de libertate.
De fapt intrebarea mea este retorica, pentru ca nici un om cu bun simt, care constientizeaza ce s-a petrecut in acele inchisori nu poate fi de acord cu metodele folosite acolo. Ne este insa frica sa gandim gandul pana la capat.