Citat:
În prealabil postat de Mirean
Ierarhii au crescut macar in cinoastere stiintifica...inteleg mai bine lucrurile...reiesea din context.
Streza...curios ce imi spui...este "pro-ecumenism activ" si nu prea e trimis la conferinte. Dar poate dai mai multe detalii.
|
Daca ierarhii au crescut in cunoastere stiintifica,daca au nu stiu cate doctorate sau studii teologice asta nu inseamna ca ei sunt mai aproape de Dumnezeu,sunt mai luminati la minte de Duhul Sfant,au discernamant duhovnicesc etc ci din contra ei se pot afla in ratacire,in inselare.In inselare ne aflam toti (cum zice Sfantul Ignatie Briancianinov in cartea "despre inselare")asa ca si ei pot sa fie.
Ei ar trebui sa Il cunoasca pe Dumnezeu prin rugaciune,prin smerenie,prin iubire,simplitate,prin studierea scrierilor Sfintilor si prin trairea celor scrise de Sfinti- asa cum a facut Parintele Staniloaie care este considerat cel mai mare teolog al romanilor.
Streza este si el ecumenist (adica impartaseste erezia ecumenista),a facut studii in strainatate-l-au "initiat" catolicii in ecumenism.L-am auzit la o conferinta ASCOR cand a zis ca a participat la o intrunire ecumenista in strainatate.