Citat:
În prealabil postat de padrevicentiu
Ati auzit de o asemenea persoana numit Osho?Din wikipedia vad ca este un guru care prin adeptii lui au facut vreo 300 de carti.Din cate mi-a zis o prietena,cica are scrieri foarte interesante?Voi ce parere aveti?
|
Uite...exista...insa are unele vederi diferite de ortodoxie si prin urmare ...n-are sens sa se discute despre el , pe un forum ortodox, deoarece ies scantei...Am citit cam tot ce a aparut la noi, luaind ce am considerat bun, insa nu-i impartasesc multe vederi...
Deci ...atentie!
"OSHO (Bhagwan Shree Rajneesh) este unul dintre cei mai cunoscuți și controversați învățători spirituali. Viața și învățăturile lui au influențat milioane de oameni, de toate vârstele. Osho a fost considerat de către ziarul londonez „Sunday Time“ drept unul dintre „cei o mie de creatori ai secolului“, de către ziarul indian „Sunday Mid-Day“, drept unul dintre cei zece oameni - alături de Ghandi și Buddha - care au schimbat destinul Indiei, iar de către autorul american Tom Robbins ca „cel mai periculos om de la Iisus Hristos“.
Despre activitatea sa, Osho spunea că ajută la crearea unui nou tip de ființe umane. Obișnuia să caracterizeze acest nou tip uman, drept „Zorba-Buddha“ capabil, pe de-o parte, să se bucure de plăcerile lumești precum Zorba Grecul și, pe de-altă parte, să trăiască în calmul și liniștea caracteristică lui Buddha.
Unicitatea lui Osho constă în faptul că nu încearcă să ofere soluții sau dogme, ci instrumente pe care oamenii să le folosească în viața de fiecare zi, pentru a se realiza: „Răspunsul este în voi. Eu doar vă ajut să conștientizați potențialul de care dispuneți.“
Viziunea unificatoare a lui Osho se regăsește în întreaga lui operă, ea incluzând atât înțelepciunea eternă a Est-ului cât și cele mai avansate cuceriri ale științei și tehnologiei din Vest.
Osho este de asemenea cunoscut pentru contribuția sa revoluționară la știința transformării interioare. Originalele sale „Meditații Dinamice“ sunt create în primul rând pentru a elibera stresurile acumulate în corp și minte, ușurând astfel experimentarea stării de meditație."
Deci...ca fapt divers il poti lectura , insa nu stiu cat sens ar avea....Doamne ajuta!