View Single Post
Vechi 10.03.2011, 16:58:29
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Eu am intrebat unde scrie in Biblie ca Dumnezeu a facut lumea in ziua de duminica sau de luni ?
Zice de seara, de dimineata, si de un numar de zile, nedenumite ci doar numerotate.
Iar numerotarea se oprește în ziua a 7-a care e proclamată "de odihnă", deoarece în aceasta Dumnezeu S-a odihnit. Mai e nevoie s-o numim sâmbătă? Nici nu cred că e necesar. De fapt, noi adventiștii o numim Sabat -așa cum a numit-o și Iisus. Un lucru e cert: aceasta nu este duminica!

Citat:
Raspunsul dvs. nu se refera la aceasta problema. Si nici nu scrie in Biblie ca ziua avea pe vremea aceea 24 de ore. Nu stiu daca stiti, dar a existat o epoca primara a existentei planetei Pamant in care perioadele de rotatie si de revolutie ale acesteia erau diferite de cele de azi. Oricum, nu are importanta.
Oricum, are importanță! Căci dacă zilele Creației au durat milioane de ani, sunteți la un pas de darwinism și nu aveți nicio resposabilitate față de sabat (rămâne să vedeți cum rezolvați cu duminica).
Iar dacă zilele aveau 24,01 ore, chiar nu are importanță pentru mine, deoarece după "seară" urma "dimineață" - sabatul începând în seara zilei a 6-a săptămânii. Mă întreb însă, ce rost a avut atunci ca Inspirația Divină să mai vorbească de "seară" și "dimineață" mai ales în condițiile în care la început nu exista soare. Oare nu pentru că Dumnezeu a creat mai întâi timpul/ziua?

Citat:
Dumnezeu binecuvinteaza si sfinteste ce vrea El. Si cand vrea El. Unii au ramas cu binecuvantarea si sfintirea iudaica, altii au intrat in binecuvantarea si sfintirea crestina.
Complet ilogic! Când Dumnezeu a binecuvântat și sfințit ziua a șaptea, nu exista "sfințire iudaică". Și da: "Dumnezeu binecuvintează și sfințește ce vrea El". Însă a ales să binecuvinteze și să sfințească ziua a șaptea a săptămânii. Și nu pe întâia.

Citat:
Biserica Ortodoxa (de oriunde, nu doar cea din Romania) nu a negat niciodata ca expresia din Evanghelii "prima zi a saptamanii", referitoare la ziua invierii lui Hristos, s-ar referi la alta zi decat duminica. Asa ca BOR nu "recunoaste" ca la tribunal, ci doar pune niste lucruri la punct prin informare, iar nu prin ceea ce vreti dvs. sa insinuati ca ar fi o rectificare a vreunei erori.
Bine că a pus în sfârșit "la punct", cinste ei! Discuțiile și patimile pe care le-a declanșat în sânul ei, sunt semne că totuși a existat pe undeva o eroare. Ori că veacuri la rând s-a alimentat o concepție eronată: cum că duminica ar fi ziua a șaptea.
Reply With Quote