Citat:
În prealabil postat de Silencer
Fara suparare Coralina, dar imi pare ca doar gaseshti motive ca sa motivezi placerea... Poate greshesc si imi cer iertare... Ce spune FiulRisipitor e ca e posibil sa fie familie cu multi copii, dar nimeni nu a spus ca e ushor.
Pot sa spun din experienta mea, suntem doar doi frati in familia, ne-a fost mai greu cand traiam in saracie, iar de cand a mai prins familia la bani, eu shi cu fratele meu cam am trecut pe tanjeala, pe lenevie, nu traim in conditii grele, si nici nu ne straduim tare sa fim independenti... Ash spune eu ca in saracie am deprins mai multe chestii folositoare decat acum...
In familiile cu multi copii care shtiu, intradevar le era mult mai greu, da se sustineau, si se ridicau toti impreuna, cam cum spunea si FiulRisipitor, bani nu aveau, dar cand cineva avea ii ajuta si pe ceilalti, si tot asa, shtiau de toate, iar noi, fiin orasheni ne faceam de ras ca nu stiam si cele mai elementare lucruri... Indraznesc sa spun ca aceasta e situatia pentru majoritatea familiilor cu copii putini.
Si copii nu apar toti 10 deodata, cam pe cand apare al 3-lea, al - 4 lea, deja primul e bun de ajutor, si sunt mai multe chestii aici, asa ca e posibil...
|
Placere simti si la un act sexual neprotejat care nu se finalizeaza cu sarcina. Te simti vinovat retroactiv atunci cand constati ca nevasta nu e gravida?
Asta cu motivarea placerii e din acelasi registru cu 'inteligenta dauneaza mantuirii". Dar ce spui de abstinenta, de o viata de cuplu traita in cumpatare, crezi ca o asemenea alegere il nemultumeste pe Dumnezeu?
Sunt convinsa ca se poate si cu 10 copii, ba chiar si cu 30, asa cum citisem despre o rusoaica. Insa de ce trebuie sa fie asta norma / standardul? De ce sunt considerate ca fiind "deformate" famillile fara copii sau doar cu 1-2 copii?
Copiii nu apar toti deodata, asa e, insa cand se naste al treilea, ca in exemplul dat de tine, cel mai mare e la gradinita, vrea sa se joace cu ceilalti copii (asa cum e si firesc), ce responsabilitati poti sa-i dai, la ce-ti poate fi de ajutor? Nu ai auzit niciodata copii care le reproseaza parintilor ca n-au fost in stare sa creasca singuri copiii pe care i-au conceput? Nu vezi niciodata la tv sau prin ziare cate un sir indian de frati, toti amarati si subnutriti, aflati in grija unei surori de 11-12 ani pentru ca mama i-a nascut si a plecat mai apoi la crasma? Daca te uiti cu atentie prin subiectele de pe site, chiar si-aici poti gasi cateva apeluri umanitare de acest gen, copii fara copilarie, care traiesc in frig si mananca o coaja de mamaliga pe zi.