View Single Post
Vechi 10.03.2011, 19:57:50
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Pe mine ma amuza cum cineva care sta in una dintre cele mai bogate tari din Europa de Vest se lupta sa explice cat de imposibil si nebunesc este in ziua de azi sa ai mai mult de 2 copii. Lumea nu are resurse?? Lumea are resurse sa hraneasca si dublu populatia de astazi. Nu numarul de copii este problema ci sistemul politic ateist si ne-crestinesc este. Un sistem politic care NU sustine familiile mai numeroase, un sistem politic si economic care nu incurajeaza spiritul de entrepreneur, lipsa unui partid crestin-democrat REAL...

Si da, este vorba si de egoismul, lipsa de generozitate, materialismul omului de astazi. Poti sa traiesti o viata foarte confortabila cu unul sau doi copii, sau poti sa ai 5 copii, dar o viata mai putin confortabila...ce alege omul modern de azi? Sigur, viata confortabila. Iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti...Viata, orice viata este un dar de la Dumnezeu asa cum este ea, si este mai pretioasa decat a nu exista deloc. Apoi a ajuta pe cineva, si in special pe parintii tai nu este niciodata o corvoada. Daca esti crestin adevarat, si nu doar unul de duminica.

Sincer, Carolina, asta va invata la biserica?
N-am scris nicaieri ca e nebunesc si / sau imposibil sa ai 10 copii. Nici n-am trasat limita "dezirabilului" la 2.
Majoritatea celor de pe site locuiesc in Romania iar eu am facut referire (in mai toate postarile) despre conditiile economice de-acolo. Iar daca tara in care traiesc e bogata, crezi ca e floare la ureche sa cresti 10 copii? Stii cum e? Tara bogata - preturi mari - pretentii mari. De la multe lucruri pe care in Romania le lasi deoparte (considerandu-le lux), aici nu te poti sustrage pentru ca sunt reglementate prin lege iar legea se aplica.
Imi poti spune in ce mod NU sustine guvernul olandez familiile cu multi copii? Eu cunosc cazuri numeroase de familii mari care primesc case cu multe dormitoare, subsidii pentru energie electrica, chirie, samd. Nu inteleg la ce te referi cand spui ca guvernul nu incurajeaza familiile sa aiba multi copii.

De ce ne imbracam, de ce ne protejam de ploaie / frig, de ce mancam, de ce purtam pantofi si nu mergem desculti? Pentru comfort. De ce comfortul unei metode contraceptive ne-abortive e "mai pacat" decat cele enumerate anterior?

Pe mine ma mira ca termini fraza "Ma mira ca asa ceva vine de la cineva care merge la biserica in fiecare duminica?" cu semnul intrebarii. Am crezut ca pe acest topic discutam idei, nu persoane, m-am inselat?
La fel de ad hominem e si "Sincer, Carolina, asta va invata la biserica?" Si apropo, nickname-ul meu e Coralina.

A-ti ajuta parintii nu e o corvoada, nu am afirmat nicaieri acest lucru. Insa nu pica nimanui bine sa stie ca a fost adus pe lume doar pentru ca are doua maini cu care poate munci. Sunt convinsa de acest lucru.