View Single Post
Vechi 11.03.2011, 00:03:49
Miha-anca
Guest

Implicit

Lenin a dat un interviu lui Giovanni Papini inainte de a muri:

Străinii și imbecilii presupun ca aici s-a făcut ceva nou. Eroare de burghez orb! Bolșevicii n-au făcut decât să adopte regimul instaurat de țari, singurul regim care convine poporului rus. Nu pot fi guvernate o sută de mii de brute fără bâtă, fără spionaj, fără politie secretă, fără teroare și spânzurătoare, consilii de război, munci forțate și torturi. Noi nu am făcut decât să schimbăm clasa care își înteme*ia hegemonia pe acest sistem... este un mare progres dat fiind*că privilegiații sunt acum de zece ori mai numeroși..."

Iar la întrebarea despre Marx și progresul...Lenin precizează: "Amintiți-vă că însuși Marx ne-a învățat ca teoriile nu aveau decât o valoare pur fictivă, o valoare de instrument. Dat fiind starea Rusiei și a Europei, a trebuit sa mă folosesc de ideologia comunista pentru a-mi atinge adevăratul scop.

Marx nu era decât un evreu burghez călare pe statisticile engleze și tainic admirator al industrializării. Ii lipsea simțul barbariei și, din aceasta cauză nu era decât o treime de om. Un creier îmbibat de bere și de hegelianism, în care amicul Engels îi injecta uneori idei geniale. Revoluția rusă aduce profețiilor lui Marx o totală dezmințire.

Tocmai în aceasta țară în care nu exista nici o burghezie, a triumfat comunismul. Oamenii sunt niște sălbatici fricoși care trebuiesc dominați de un sălbatic fără scrupule, așa cum sunt eu. Restul nu este decât trăncăneală, literaturi, filozofie și alte muzici pentru uzul nerozilor. Ori dat fiind ca sălbaticii sunt oameni... trebuie ca țara să semene cu o ocna... Visul meu este să transform Rusia într-o imensa cetate de forța...

Să vă intre bine în cap că bolșevismul reprezintă un triplu război: războiul barbarilor științifici împotriva intelectualilor putrezi, al Orientului împotriva Occidentului și al orașului împotriva satului. Or în aceste războaie nu alegem armele. Individul este ceva care trebuie suprimat... Cel care rezistă va fi suprimat ca o tumoare maligna. Sângele este cel mai bun îngrășământ oferit de natură. Să nu credeți câ sunt crud. Toate aceste împușcări și spânzurări care se fac din ordinul meu mă plictisesc. Urăsc victimele mai ales pentru că ele mă silesc să le omor...".

https://cersipamantromanesc.wordpres...zita-la-lenin/

Acest inerviu mi-a confirmat banuiala. Inchisorile comuniste de la Pitesti, Gherla, etc. au tintit spre distrugerea omului ca fiu al lui Dumnezeu. ML a fost doar un bun pretext.
Reply With Quote