View Single Post
Vechi 11.03.2011, 06:18:36
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Se mai poate mânca și cu ceapă roșie, ceapă călită sau cu măsline. Folosesc acestă mâncare frecvent în post și chiar în afara lui. Este foarte sățioasă.

Eu aș vrea să știu altceva: cum se poate prepara somonul, în afară de făcut la grătar ?
Ar trebui sa incercati reteta mea:
Somon la aburi/in folie

Somonul se asesoneaza cu usturoi,sare piper,marar uscat,se plaseaza in folie de aluminiu,deasupra de aseaza felii de lamaie,se mai adauga putina apa pe fund apoi se inchide ermetic folia(pe care o puneti intr-o tava).
Cuptorul trebuie sa fie incins bine cand bagati somonul;depinde de marimea fileului dar in general se tine la foc intre 12-16 min;daca nu sunteti sigur deschideti folia si incercati pestele,trebuie sa fie opac si sa se desprinda in fasii bine conturate.
Nu trebuie copt peste acest timp,deoarece devine uscat si-si schimba gustul.

De altfel somonul se mai poate gati la cuptor si in sos de smantana,boia,mirodenii si lamaie,intr-un vas de yena cu capac.
Insa preferatul meu,este cel la aburi,ceva foarte fin si usor.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote