Eu cred ca antiecumenismul e folosit de cei ce in curand vor dori sa rupa randurile din BOR. Se bate apa in piua fara a se pune punctul pe i cum bine zicea Mirean.
Din pacate dintre acesti lupi, pe langa neoprotestanti care acum duc o propaganda "solascripura" in Bucuresti si pe media, mai sunt si unii ortodoxi sau asa zisi ortodoxi. Dar e greu sa faci ascultare. E greu sa iti zici: eu sunt slab in credinta si in intelepciune. E greu sa zici: Eu am incredere in Sinodul BOR. E mult mai simplu sa zic: Eu sunt tare in credinta si sunt intelept. Eu stiu adevarul. Eu cunosc mai bine ce zice biblia. SAMD
Pe scurt, toti antiecumenistii sunt intr`o ascultare mascata: se fac ca se asculta unii pe altii dar nu asculta de superiori. Deci e de la dracu asta.
A!!! Ca la Athos sunt impotriva ecumenismului nu inseamna ca noi locuim acolo si ca trebuie sa ascultam (ma refer la ascultare nu la auzire) de ei. Noi ascultam de preotul de parohie, de episcopul locului, de mitropolit, de patriarh. Si atat!!! In rest putem sa auzim dar ascultare doar de BOR. Asta pentru cei care cad in ratacire.
|