Citat:
În prealabil postat de dianagroza
Acolo de unde Dumnezeu isi intoarce privirea... e prapad!
|
Da, " sigur ca da "...iar eu ma intreb, prin ce se identifica Dumnezeu, Duhul Lui Dumnezeu in viata oamenilor ? Prin dat din gura cum fac romanii " ortodocsi " pana la urechi ? Tare m-am saturat de ipocrizie si ignoranta !
Oamenii aceia de la care consideri ca Dumnezeu si-a intors fata, sunt oameni care se ajuta reciproc, oameni care-si hranesc semenii, sunt oameni care nu dau navala in urma dezastrelor sa fure tot ce prind in cale, sunt oameni din sanul carora un parlamentar care a primit mita de 450 de dolari, din constiinciozitate isi da demisia, sunt oameni care au mai putine avorturi ca-n tara asta " crestina ", oameni pentru care munca reprezinta cu adevarat o porunca, oameni in a caror strazi nu-ti ete teama sa mergi la orice ora din zi si din noapte, sunt oameni care-ti vorbesc frumos oriunde te-ai afla, care-si respecta semenii, oameni in a caror spitale nu-ti este teama sa intri si nici NU EXISTA SPAGA, in orice domeniu te-ai afla . Sunt oameni care este imposibil sa dobandeasca statutul de " doctoranzi " sub aspectul real de semianalfabeti . Aceia sunt OAMENI, noi suntem niste parveniti . Desi femeile nu sunt imbrobodite in zile de duminica, ca ale noastre, nici nu le vezi cu sanii pe afara si cu buricul gol pe strada, sau, si mai rau, pe la televizor .
Ca atare, vor fi tratati ca niste oameni si, desi se afla intr-o situatie economica dificila, statul nu va lua pielea de pe om ca sa o redreseze, ci va face tot posibilul sa creeze un echilibru si un trai decent oamenilor in continuare . Pentru ca sunt oameni, iar noi suntem niste dobitoace si asa suntem tratate .
Nu mai stiu sigur unde salasluieste Dumnezeu, in " ortodoxia de pe frunte ", in cuvinte, sau in fiecare simtamant, gest, cuvant si fapta pe care o fac oamenii intre oameni si pentru oameni .
La noi, NO COMMENT !, spagile sunt de milioane de euro, doctori calca in picioare pacientii, fizic si moral, toata lumea tipa la toata lumea chiar si gratuit si fara motiv, lenea se simte in aer, prostia planeaza ca o virtute a simplitatii, nesiguranta pe strada si , chiar in casa este accentuata, betia are multi adepti, avorturile si sexul nu-si mai gasesc rusine, copii strazii misuna ca sobolanii prin canalizari, de parca nu ar fi suflete rationale, rahati de animale pe strada din 50 in 50 de centimetri, mizerie peste tot, analfabetii si interlopii sfideaza societatea, televiziunile promoveaza silicoanele, sexul, tigania si prostia, hotia este reprezentata de viata cotidiana in orice domeniu, violenta nu se mai teme de nimic, judecatorii si magistratii isi vand demnitatea pentru nimic, votul se cumpara cu un litru de ulei,....la noi totul este posibil, ne-a mai ramas sintagma de " ortodocsi ", de care ne mai agatam cu aceiasi indolenta cu care ne-am obisnuit sa traim in faradelegea acutizata.
Prin ce suntem crestini, pana la urma ?
Sa inteleg ca Dumnezeu este hot, nepasator si ipocrit de ne sustine pe noi si nu-si intoarce fata, sau cum ?...caci nu mai inteleg nimic si tare m-am saturat de rautatea si indiferenta asta " crestineasca " .
De ce nu putem fi mai buni, mai constiinciosi, de ce nu putem sa sfidam pacatul tocmai pentru ca-L sustinem pe Dumnezeu ? De ce nu facem ceva concret fiecare dintre noi ca sa fie mai bine ? Pentru ca " A FI OM ESTE LUCRU MARE ".....