View Single Post
Vechi 06.07.2007, 19:28:57
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

din cate stiu eu... limbile au fost impuse...
si chiar dak nu au fost impuse, scriind sau slujind intr-o anumita limba nu incalci nicio regula, nu cazi sub niciun blestem... pe cand schimbarea calendarului te impinge in niste canoane... foarte grave. in primul rand data Pastelui si in al doilea rand postul Sfintilor Apostoli.
de aceea mie mi-e greu sa spun k BOR tine calendarul Gregorian... BOR tine 2 calendare: cel Gregorian pt sarbatorile cu data fixa si cel Iulian pt sarbatorile cu data schimbatoare... ceea ce, personal, fara niciun fel de subiectivitate, mi se pare aberant... doua calendare.
dak BOR ar tine sarbatorile cu data schimbatoare dupa calendarul Gregorian, atunci cade sub blestemul Sf Apostoli kre au stabilit data serbarii Pastilor in functie de 4 criterii: totdeauna dupa echinoctiul de primavara, dupa prima luna plina dupa echinoctiu de primavara, totdeauna duminica si niciodata cu Pastile evreiesti... si dak ar sarbatori Pastile dupa calendarul Gregorian, in unii ani va trebui sa serbeze Pastile inainte sau chiar in aceeasi zi cu evreii.

DAR... BOR ce face? tine sarbatorile mobile dupa Iulian, si in unii ani tot cade sub blestemul Sf Apostoli... de ce? pentru k in unii ani postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel tine sub 8 zile, ba chiar dispare.

dak scri sau ti o slujba intr-o anumita limba nu cazi sub niciun blestem. :)