View Single Post
Vechi 13.03.2011, 13:03:20
Gabita_30 Gabita_30 is offline
Banned

Data înregistrării: 27.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
\"Frica de Dumnezeu vestita de Scriptura, este frica de a nu-L pierde, este dorinta de a ramane in El si nu de a ne ascunde de El.\"Se spune ca frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii.Si tot in sporurile duhovnicesti am gasit aceasta idee frumoasa- poti sa nu gresesti de rusine, sau de frica ori din dragoste- asa cum o fac Sfintii si caracterele luminate.Dumnezeu este Iubire si ne vrea langa El, iar din frica de Dumnezeu se naste dragostea de Dumnezeu.Cum se manifesta dorul de Dumnezeu in sufletul nostru?
Frica de Dumnezeu este frica de a nu-L pierde. Iar pentru pastrarea harului trebuie smerenie, pocainta continua, vietuire dupa voia Lui. Tot prin harul Lui ni se descopera iubirea Lui ce ne-o poarta noua, blandetea Lui, mila Lui cea nemarginita. Cand harul Lui este intr-u noi, toate incercarile ne par mai usore.
‘Tu zici: viata mea e plina de suferinta. Dar eu iti voi spune, sau mai degraba Domnul insusi iti va spune: Smereste-te, si vei vedea ca, spre uimirea ta, incercarile tale se vor preface in odihna si te vei intreba: De ce ma chinuiam si ma intristam atat altadata? Acum insa, esti fericit pentru ca te-ai smerit si harul a venit. Acum, chiar ai in suflet pacea despre care a zis Domnul: Pacea Mea o dau voua’
Si cand simtitm iubirea ce El ne-o poarta, incepem si noi a ne dori sa nu-L mai suparam, incepem a-L iubi.
Cum simt eu aceasta frica de a nu-L pierde?...Mi-e groaza. Acesta e cuvantul, caci am cunoscut si cum e viata traita fara El si pe cea in care am simtit mangaierea Lui. Mai demult poate, nu as fi stiut ce pierd. Acum insa nu as mai vrea sa-L pierd pentru nimic…Iar cand se intampla sa simt parasirea, pentru pacatele mele, sufletul meu este trist dinou si neajutorat.
Reply With Quote