View Single Post
Vechi 14.03.2011, 07:26:57
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Pe mine ma uimeste ce pot sa zica unii pe aci vis-a-vis de cutremurul din Japonia ca a fost dat de Dumnezeu sau mai stiu eu ce.
Am vazut ce mult tari au sarit in ajutorul Japoniei,49 de state,aci incluzandu-se SUA,de a trimis un ajutor foarte consistent,despre care se stie nu a avut o relatie tocmai buna cu Japonia in al doilea razboi mondial.
Si aci am vazut cum din invataturile lui Dumnezeu Iisus Hristos sunt de baza in lumea actuala,ca aceia au ascultat de sfatul lui Dumnezeu Iisus Hristos care zice sa ierti pe cei care ti-a facut rau.
(Japonia a atacat SUA in al doilea razboi mondial prin surprindere la Pearl Harbour:
http://en.wikipedia.org/wiki/Attack_on_Pearl_Harbor)

Si din cate mi se pare numai niste mari minuni a lui Dumnezeu a facut sa fie atat de putini morti la un cutremur de 8.9 grade. (unii zic 9 grade).
Ca sa faceti asa o comparatie,fata de cutremurul din 1977 din Romania acest cutremur a fost cam de 251 de ori mai puternic ca cel din 1977 din Romania:
http://en.wikipedia.org/wiki/Richter_magnitude_scale
(Cutremurul din 1977 din Romania a avut 7.3 grade.
Diferenta de energie degajata se calculeaza cu formula:
(10 la puterea (8.9-7.3)) la puterea 3/2

Adica (10 la puterea 1.6 )la puterea 3/2
Si totusi Dumnezeu ingaduie sa existe persoane prin care sa fim pedepsiti mai bland sau mai drastic si chiar sa fim nimiciti. Putem lua aminte la dramele altora si sa ne pocaim. Oare Dumnezeu nu stie ca exista astfel de oameni si astfel de tehnologii? Daca ar vrea, oare n-ar putea intr-o clipa sa-i paralizeze pe toti cei care se ocupa cu asa ceva? De ce nu o face? Pe Adam l-a izgonit din rai pentru ceva minor in comparatie cu ceea ce fac acesti ucigasi ai omenirii. In mod sigur Dumnezeu ingaduie acestea pentru obraznicia fara precedent a omului contemporan. Trebuie sa-i multumim lui Dumnezeu ca ne mai da timp de pocainta. Puteam fi noi in locul celor afectati de cutremur. Dar Dumnezeu n-a ingaduit acum, din motive stiute de El.

Nu trebuie sa-I subminam rolul lui Dumnezeu in aceasta situatie. Cel ce ne-a creat, oare nu poate ingadui sa fim nimiciti daca vede ca nici gand n-avem sa traim dupa poruncile Lui? Care imparat omoara el insusi condamnatii la moarte? Niciunul. In acest scop, tocmeste calai!

Parintele Paisie Aghioritul considera acum cativa ani ca s-a inmultit pacatul nepermis de mult. Lumea are nevoie in primul rand de pocainta, caci scopul vietii crestine este dobandirea mantuirii si a Duhului Sfant. In conditiile in care omenirea este preocupata mai mult ca oricand de avorturi, desfranare si vrajitorie, mila lui Dumnezeu se imputineaza simtitor. Si numai facand voia lui Dumnezeu o putem redobandi.

Eu zic sa invatam ceva din experienta altora. Parintele Ilarion Argatu spunea ca Bucurestiul va ajunge ,,o mare de daramaturi'', deci nu-i exclus ca intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat acest lucru sa se intample si la noi. Mai multi parinti recomanda sa ne retragem spre munte.

Last edited by antoniap; 14.03.2011 at 07:41:40.
Reply With Quote