Greu cu locul de munca la neamt! E mai ushor pentru romani ca sa poata lucra in Germania prin angajator roman, adica prin detasare in baza formularului E 101. Eu am lucrat astfel, romanii fiind apreciati ca ff muncitori, si asta in fata rusilor, chinezilor, sau a negrilor, dar orele de munca sunt ff multe comparativ cu rusii, etc + diferente la salar...
Incerc sa lucrez la neamt, exista un impediment, si anume permisul de munca! Romanii se pot angaja afara si-n domenirul hotelier, dar fara limba germana e ff greu, doar cu limba engleza avansat merge! Prima data in domeniul hotelier mi-a fost respinsul persmisul de munca pe motiv ca au somerii lor, si-n fata romanilor au intaietate englezii, spaniolii, italienii, francezi, si la urma romanii si bulgarii. Desi au trecut 4 luni de zile intre timp au angajat pe altcineva, dar patronul neamt m-a sunat zilele trecute, ca vrea sa lucrez ca-i place cum lucrez(mentionez ca am lucrat cateva zile de proba) acum astept permisul de munca...cine stie daca mi-l vor da sau nu.
Locuiesc in landul Hessen, si pe unde am cam trimis cv-ul am cam fost sunata inapoi, dar problema este ca nu vb limba germana la nivel avansat! Si nu e o limba care sa fie invatata usor!
Doamne ajuta
|