View Single Post
  #9  
Vechi 15.03.2011, 10:52:10
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Mesaje: 5.411
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sorinelb Vezi mesajul
http://www.youtube.com/watch?v=JTyaK1C8NgU
Ce parere aveti? Ma intereseaza un punct de vedere ortodox avizat nu simple pareri.
In primul rand, sa nu uitam ca mai este si nevasta celui amenintat in peisaj. Cum ar fi sa se lase ucis de un dus cu pluta, care mai apoi probabil ca ar viola-o pe femeie, dupa care ar ucide-o si pe ea? Cum deci poate sa raspunda el: "DA, sunt gata sa mor!" cand in masina asteapta femeia ingrozita de situatie si de consecintele care ar putea urma? Nu exista asa ceva. Omul va trebui sa se lupte cu atacatorul, dand dovada de curaj, in speranta ca-si va putea salva familia. Asta este adevarata jertfa, cand crestinul s-ar putea alege cu rani grave incercand sa se salveze pe el si pe sotie sau cand poate si-ar pierde viata incercand sa faca asta. Altfel, se cheama prostie.

Daca s-ar dovedi ca ala mi-a facut o farsa, o gluma proasta de proportii, pai l-as bate pana as obosi, sa vad daca rezista crestineste la chinuri pentru credinta. Dupa care i-as cere iertare - crestineasca si ea.

Spunea cineva undeva ca noi, crestinii, trebuie sa luptam pentru viata si sa fugim de moarte in situatiile-limita. Datoria noastra e sa supravietuim, nu sa murim. Moartea va veni cand va vrea Dumnezeu, nu cand vrem noi.
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele;
Psalmul 140, 4

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 15.03.2011 at 10:54:13.
Reply With Quote