View Single Post
Vechi 16.03.2011, 12:48:14
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Dar repet: Pr. Arsenie Papacioc NU este sfant parinte. Sfinti parinti sunt Sf. Ioan Hrisostomul, Sf. Vasile cel Mare, etc. In nici un caz cei care inca traiesc sau au murit nu demult. Cred ca ei insisi s-ar rusina daca ar fi numiti sfinti in fata. A fi calugar nu te face sfant, a fi preot nu te face sfant, a avea ceva de spus nu te face sfant, nici macar episcop. Si daca au cele 7 taine, mai mult nu prea conteaza, restul sunt nimicuri. :D
Cum am mai mentionat, BOR ca si toate BO nu recunosc Tainele in afara ortodoxiei. Ca au cele sapte Taine se refera la faptul ca le au, dar nu ca au si har. Despre altii se spune ca au doua Taine sau altfel, pentru faptul ca se numesc asa. De exemplu adventistii au Botezul, dar BO nu recunoaste botezul adventist.
In acest sens a dat o hoatarare clara Sinodul intrunit in cazul IPS Corneanu, cine se impartaseste la altcineva decat ortodocsi este scos din Biserica.
Iar Sfintii Vasile cel Mare, Ioan Hrisostom si altii au spus mult mai clar decat cei din zilele noastre. In sensul ca la schismatici si eretici nu exista har, deci nu exista Sfinte Taine. Sinoadele au luat si hotarari in sensul acesta, le intalnim sub forma de canoane. Atentie, nu doar ereticii nu au har, nici schismaticii, deci nu are asa mare importanta daca catolicii ar fi doar schismatici. Am scris cate ceva aici, cu citate din sfinti si Sinoade: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...mie#post314719
Reply With Quote